torstai 13. syyskuuta 2018

Osta nyt, nouda neljän kuukauden päästä


Pyöreän pöydän hankinta se vain ei ota edetäkseen. Artekin valkopintainen 90A on pyörinyt mielessä kuukausitolkulla; vuoroin haaveesta luovun ja taas toisena hetkenä jotakin nettikuvaa ihastellessa palaan pöydän perään haikailemaan. Yhden kerran kävin jo liikkeessä sivelemässä pöydän pintaa, mutta mitään heräteostosta ei olisi ollut edes mahdollista tehdä: kuulemma nyt tehtyjen tilausten toimitukset menevät tammikuulle! Olenkohan tammikuuhun mennessä ehtinyt muuttaa mieltäni useampaankin kertaan? 

Sen lisäksi, että olen todella vaihtelunhaluinen ja nopea kyllästymään, teen aika usein rehellisiä hutiostoksia kirppareilta. Saatan tykästyä johonkin tyyliin, mutta omassa kodissa se ei näytäkään yhtään hyvältä. Arvokkaan pöydän suhteen tuntuu vaikealta tehdä sitovaa päätöstä. Mistä tietää, jaksaako yhtä ja samaa pöytää katsella vielä monen vuoden päästä? Entäpä jos nyt hankinkin jonkun vähän sinne päin -kalusteen; olenko sitten siinä jumissa ja harmittelen menetettyä haavetta.

Meidän kodin kautta on kulkenut melkolailla pieniä tavaroita ja kalusteitakin vuosien varrella. Jos mietin, mitkä esineet ovat pisimpään pysyneet mukana, ne ovat sellaisia, jotka on valittu kolme asuntoa sitten. Kartellin Bourgiehen säästin opiskelijana kolikoita, kunnes raha oli kasassa, antiikkinen iso vaatekaappi maksoi niin paljon että kirpaisi ja lasiovinen vitriini oli muuten vain näpsäkkä yllätyslöytö.
Ruokanurkkaukselta löytyy sattumoisin sellainen kokoelma, jossa yhdistyy monta tämän hetken lempiasiaa meiltä kotoa: kirkas Bourgie-valaisin, Artekin A330S-kattovalaisin, String Pocket -hylly ja sen kantamat Iittalan astiat. Kukkaruukku on vanhaa Arabiaa ja uimarantakuva kirppislöytö. Olenkohan sittenkin tietämättäni hieman merkkiuskollinen? Ehkä tavaran hinta heijastuu niin, että kun joutuu pohtimaan hankintaa pariin kertaan ja sen jälkeen katkeralla tavalla luopumaan rakkaista rahoistaan, tavaraa pitääkin jotenkin erityisen arvokkaana, eikä siihen niin herkästi kyllästy?

Kuinka moni ostos sinulla jäisi tekemättä, jos pitäisi maksaa tänään ja noutaa vasta neljän kuukauden päästä?

4 kommenttia:

 1. Me tulemme seuraavassa muutossa uusimaan oikeastaan kaikki kalusteet johtuen vanhojen kalusteiden huonosta laadusta ja kunnosta sekä lasten kasvamisesta lapsista nuoriksi aikuisiksi.

  Ainoa varmasti mukaan lähtevä huonekalu on Artekin ruokapöytä tuoleineen. Se viehättää niin laadultaan kuin tyyliltään.

  VastaaPoista
 2. Voisiko pyödänkin hankkia käytettynä ? Esim torista?

  VastaaPoista
 3. Minulle jo viikon odotus on pitka.
  Ehka sen vuoksi kun en asu Suomessa mikaan merkkikaluste ei merkitse niin paljon.Kunhan loydan taalta jotain,joka miellyttaa silmaa.

  VastaaPoista
 4. Meillä on vaihtunut pöytä aina milloin minkäkin laiseksi.
  Nyt olen tosissani miettinyt artekin uutta sinisävyistä lino pintaa pähkinäjaloilla.
  Jotenkin vähän jo kyllästyttää pöytien kanssa ihmettely.
  Tykkäänaika pikälle talonpoikaisesta sisutuksesta mutta nyt jaluaisin pidempi aikaisen pöydän.:)
  T.HP

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!