keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Valkoisesta murrettuun suuntaan


Mummolareissu takana, ja takaisin Oulussa ollaan! Ankealta tuntuu palata pohjoisen kauniista maisemista Ouluun, mutta eipä siinä muu auta. Kiva kuitenkin reissun jälkeen olla omassa kodissa.

Kotimatkalla poikettiin vielä kirpputorilla, ja eiköhän tullut ihan vahingossa tehtyä kaikkien aikojen löytö! Juuri kun viime postauksessa mietin, olisiko seinissä sopivampi murrettu sävy karkean valkoisen sijasta, löysin tänään luonnonvalkoisen villamaton. Vanha matto oli kirkkaan valkoinen muovimatto, ja sävynsä puolesta tämä murrettu sopii meille todella, todella paljon paremmin! Ihan uskomatonta, miten sitä ajattelee tuovansa tilaan raikkautta ja valoisuutta valkoisella, eikä huomaa, miten väri toimii melkein päin vastoin. En olisi arvannut varta vasten hakea murretun sävyistä mattoa, mutta kun tämä jättikokoinen villamatto tuli vastaan melkein ilmaiseksi, kymmenellä eurolla, tartuin tietenkin tarjoukseen.

Valkoisen muovimaton etu oli tietysti se, että se mahtui meillä juuri ja juuri pesukoneeseen ja oli helppo nakata sinne vaikka muutaman päivän välein. Koirien takia en mitään kauhean arvokasta uskaltaisi lattioilla säilytellä, joten hieno mattolöytö tuli kyllä sopivaan saumaan. Minulla on ennestään yhdestä villamatosta kokemusta, ja se kieltämättä tuntui ihmeellisellä tavalla pysyvän hyvin puhtaana, vaikka olikin käytössä eteisessä. Toivotaan parasta myös tämän uuden maton suhteen!

8 kommenttia:

 1. Ihana löytö! Tuollaisen kun löytäisi itsekin! Villamatot on kyllä ihan ehdottomia koiratalouksissa, kun pysyvät ihmeesti puhtaana "kuin itsestään" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi harvoin perinteisillä pöytäkirppareilla löytää mattoja tai muutenkaan mitään isokokoista, saati nyt aitoa villamattoa. Olisipa jännä tietää, onko matto vanha vai ihan nykyäänkin jossakin myynnissä.

   Ensimmäiset testit on muuten takana: molemmat koirat on nyt laatanneet matolle! Ei jäänyt tahroja, kun juoksujalkaa riensin luutuamaan :D

   Poista
 2. Upea löytö! Luonnonvalkoinen on kyllä rauhallisempi, kuin ihan puhdas sävy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Intouduin tästä värimuutoksesta niin, että puljailin ja rymsteerasin olohuonetta vielä lisää. Hohtavan vitivalkoinen päiväpetto lähti takaisin lapsen huoneeseen ja tilalle tuli sinivalkoinen peitto pojan huoneesta. Nyt olohuone tuntuu jotenkin kodikkaammalta, kun on vähän toisenlaisia värejä.

   Poista
 3. En mikään valkoisten sävyjen ystävä ole, mutta tuon olisin kyllä kelpuuttanut mukisematta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se sentään aivan valkoinen ole, onhan siinä raitoja :) Kyllä se varmaan sopisi tosi monenlaiseen ympäristöön!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!