perjantai 12. lokakuuta 2018

Illan ja aamun hämyä


Hämärät aamut ja hämärät illat ovat taas täällä. Vuosi on todella kääntymässä valon puolesta syksyksi, mutta lokakuuksi on kummallisen lämmintä. Talvitakki on jo kaivettu esiin ja vanhasta tottumuksesta puettu päälle, mutta usein se on ollut liikaa.

Pian 13 täyttävän muksun huoneessa on kovin mustavalkoinen tunnelma. Löysin kirpparilta kivat, violetit Marimekon pussilakanat, ja niistä tulee mukavasti väriä huoneeseen. Monen monta vuotta sitten ostin valkopohjaiset Marimekon pussilakanat täyteen hintaan, sain ne värjättyä pesussa melkein heti, enkä vieläkään ole päässyt yli harmituksesta! 5 euroa kirpparilta on siksi aivan riittävän hyvä meille.


Olohuoneessakin on hämyisää. Takana nököttävä uusin kirppislöytö, retro pöytävalaisin, pääsi levysoittimen viereen. Femo-Verken on sen merkki ja se on mahdollisesti 70-luvun Ruotsista peräisin. Vanha kaappi on oma vaatekaappini, ja tykkään siitä hirveästi: aukinaisena hujan hajankin kaappi on jotenkin tosi viehättävä näky. 

Vanha kaappi on niitä kalusteita, jotka säilytetään sellaisinaan ja kuljetetaan mukana kodista toiseen. Tämä meidän nykyinen kotimme ei ehkä ole mikään arkkitehtoninen ihme, ja tummat asiat saavat sen näyttämään entistä synkemmältä, mutta pitää vain ajatella, että kaapin parempi aika on vielä edessä. Ei maalia, ei luopumista vaan kärsivällistä odotusta.Takkaa on meillä nyt poltettu mistä lie syyskuulta asti, ja sähköpatteritkin on ollut pakko laittaa päälle. En tiedä, onko pönttöuuni jotenkin huono lämmityslaite, poltanko sitä jotenkin tehottomasti vai mistä kiikastaa, mutta ei se mitenkään yksinään jaksa pitää isoa tupaa lämpimänä – ikkunoiden vierillä vähintään paleltaa. Takan lämpö on kuitenkin erilaista kuin sähköpattereiden lämpö, ja mielelläni sitä silti joka päivä poltan. Puita on taas tilattu liiteri (puoli)täyteen, mutta nyt kun puita on kantanut joka päivä korillisen sisään, kasa alkaa vähä kerrallaan ehtyä. Ei meillä mitään muuttosuunnitelmia ole, mutta vuokralaisena kuitenkin haluan pitää itseni sen verran muuttovapaana, ettei sido itseään taloon millään koko vuoden polttopuukuormalla.

Viikonloppu on taas käsillä, joten sitä kohti siis! Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

7 kommenttia:

 1. olipa hieno löytö 5€ marimekon pussilakanat, onnea :) t.saris.

  VastaaPoista
 2. Pönttöuunilla täällä maallakin lämmitellään... ainakin tuo meillä tarvitsee kaksi kertaa täyden palon ja sitten hahmotaan...kun hyvä hiillos (ilman liekkejä tietenkin) luukut kii. Lämmittää vielä aamullakin <3

  VastaaPoista
 3. Sulla on kaunis vuokrakoti.
  Olisi kiva saada semmoinen postaus missä kävisit läpi kuvin miten sisustustyylisi on muuttunut.

  VastaaPoista
 4. Kakluunit ovat ihania, jos jättää pellit liian isolle tai auki niin lämpö karkaa, toisaalta jos on vanha pönttöuuni, niin voi olla ettei varaa enää niin paljon lämpöjä. Itse tuohustan leivinuunnin kanssa:)

  VastaaPoista
 5. Pönttöuunissanne ei ole kiviä jotka lämpöä varastoisi joten pelkkä ulkokuori ei lämpöä kauan anna.

  VastaaPoista
 6. Hei! Mihin oot hävinnyt, täällä malttamattomana odotan uutta postatustasi :)
  T. Eija

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!