tiistai 14. elokuuta 2018

Sohvajuttuja


Muhkea olohuoneen sohva toimii päivittäin koirien tähystyspaikkana. Huithapeli Manu ei niinkään välitä ulkomaailman tapahtumista, mutta Elmolle on hyvin tärkeää saada tietää, missä mennään. Sohvalta se tarkkailee erityisesti viholliskoirien liikkeitä. Hänellä on hyvin merkittävä tehtävä laumassa, ja on ensiluokkaisen tärkeää, että sohva on tarpeeksi lähellä ikkunaa.Koukerokausi lienee käsillä, sillä löysin taas kirpparilta ihastuttavan pikkiriikisen pöydän, jossa on kauniinmuotoiset jalat. Joku on sen jo maalannut valkoiseksi vähän rennompaan tyyliin valuttamalla, ja mietin, pitäisikö valumia oikein korostaa. Jospa maalaisi kannen ja pienen osan jaloista keltaisella niin, että antaisi maalin valua pisaroina.


Samaa koukerotyyliä löytyy meiltä nyt useammasta kalusteesta, myös siitä vasta löydetystä sohvasta. Sohva on nyt melkein kokonaan purettu, ja onhan se nyt niin, ettei tuota voi mitenkään omin päin osata entisöidä. Hetken aikaa hekumoin sillä ajatuksella, että nakuttelisin pohjan pettäneet satulavyöt pohjan kautta takaisin niin, etten koskisi jousitukseen ja sidontoihin ollenkaan, mutta se nyt on kaikkien aikojen epärealistisin mahdollisuus onnistua; jämäkät jouset puskevat vastaan, eikä vöitä niin vain saakaan paikoilleen. Pohja oli tosiaan vielä pahemmin irrallaan kuin alun perin ajattelin: sen suojaksi oli nakuteltu erillinen pohjakangas, ja kun sen irroitti, satulavyöt eivät enää kovin monesta paikkaa olleet kiinni.

Kansalaisopiston entisöintikurssit alkavat ensi kuussa, ja tänään oli ensimmäinen ilmoittautumispäivä. Omasta mielestäni tosi hyvissä ajoin, 54 minuuttia ilmoittautumisen avautumisen jälkeen klikkailin sivuille, ja varasijalle jäin! Voihan olla, että peruutuspaikka vielä aukeaa, mutta jos ei, niin hupsista keikkaa.Meillä on tänään ollut siivouspäivä ja sain vihdoin kaikki sohvanpurkurippeetkin jaloista pois. Säästän tietysti joka ikisen nippelin niin kauan, että sohva on taas kasassa, mutta onpa ihana, kun sai nuo sotkevat heinät ja haituvat ullakolle!

1 kommentti:

  1. Hän suorittaa tärkeää tehtävää, pehmeällä sohvalla. Selkänojan tyynyjä kannatta hyödyntää tähystyspaikkana sitten voi kertoa huomioista muille myös huithapeleille. Kyllä työ täytyy suorittaa huolellisesti ja kärsivällisyyttä tarvitaan. Hm..tuo uusi sohva ei kyllä sovi tähystykseen... Hyvää elokuuta sinne kaikille.

    VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!