lauantai 7. heinäkuuta 2018

Spotifysta vinyyleihin


Ikivanha ja supertyylikäs Philipsin levysoitin on juuri saapunut sille varattuun nurkkaukseen, ja kylläpä se näyttääkin mahdottoman hyvältä! Levysoitinta meillä ei koskaan ole ollutkaan, ja olen aivan ihastunut sen pehmeän säröiseen, pikkuisen rätisevään äänenlaatuun. CD-levyt on meillä maritettu jo ajat sitten, kun musiikin kuuntelu tuntui näppärimmältä Spotifyn kautta läppäriltä. Mutta ei se ole ollenkaan yhtä tunnelmallista! Eikä yhtä vaivalloista – tuntuu kummalta, ettei kappaletta voi vain vaihtaa nappia painamalla, ja äänenvoimakkuutta säätääkseenkin joutuu kipittämään kiltisti soittimen luo.

Muutamia levyjä ehdin jo kokeen vuoksi kirppareilta haalia, ja varmasti tulen jatkossakin ostamaan monta tuntematonta kokelasta. Erityisesti etsinnässä on ainakin The Temptations (Papa was a rollin' stone), Dave Brubeck, The Chordettes ja Benny Goodman. Hetken aikaa voisi katsella, josko sattuisi sopuhintaan tupsahtamaan vastaan, mutta sen jälkeen täytynee raottaa kukkaron nyörejä.

Huuli pyöreällä asennettiin soitinta muksun kanssa ja mietittiin, miten päin pudonnut neula kuuluu soittimeen laittaa. Saatiin toimimaan!


Levysoittimelle paikkaa varannutta sinistä taulua ei sitten kovin pitkään tarvittukaan tehtävässään, ja se siirtyi vitriinin päälle maailmaa tarkkailemaan. Pyöreää pöytää meidän olkkari vielä huutaa, mutta katsellaan, koska sopiva tulee vastaan!

2 kommenttia:

 1. Upea levysoitin :) Minulla on aina ollut sellainen ja olen samaa mieltä, levyjen soittamisessa on jotain hengästyttävän hienoa. Netistä saat tilattua uuden neulan soittimeesi, jos sellainen tuntuu tarpeelliselta.

  Joskus kirppareilta löytää tosi edullisesti vanhoja levyjä, mutta parhaimmat singleostokset tein kerran Pariisin katukirppiksellä. Sieltä sain mukaani upeita helmiä 60-70 -luvulta.

  Iloista sunnuntaita sinulle :)

  VastaaPoista
 2. Vanhoissa levysoittimissa on sitä jotain. Sinua saattaisi myös kiinnostaa blogissani meneillään oleva arvonta sisustajille, tule mukaan.
  https://paleredrose.blogspot.com
  Terkuin Katja

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!