maanantai 25. kesäkuuta 2018

Pieni huonekaluvalssi ja kalkkimaalin testausta


Muksun kanssa intouduttiin juhannuksen jälkimainingeissa vaihtamaan kalusteiden paikkoja huoneesta toiseen. Ihanasti tuli taas aivan uudenlaista, ja syttyipä vielä sellainen kauan kadoksissa ollut sisustusinspiraatio! Oikein pesin uudet kivat kirppisverhotkin, mutta meillä on pesukoneen kanssa paraikaa pieni keskustelu meneillään siitä, kuuluuko luukun aueta silloin kun omistaja niin haluaa vaiko ei. Minä en ole tunnettu hyvistä hermoistani, joten kohta otan vasaran esille.Kaappien paikkoja vaihdeltiin niin, että vitriini siirtyi aulatilasta olohuoneeseen ja musta kaappi pojan huoneesta vitriinin vanhalle paikalle. Musta kaappi oli kyllästyttänyt jo pidemmän aikaa, mutta aulatilassa se näytti entistä nuhjuisemmalta ja ankeammalta. Nyt justiinsa piti saada väri vaihdettua; nukkavierua vanhaa rötisköä ei kestä katsoa enää yhtään!

Kaappi oli nyt toistamiseen minun maalattavanani. Edellisestä maalauskerrasta lienee pian kymmenen vuotta, ja hyvin painui silloin mieleen, että laatikoiden reunoja kannattaa pikkuisen hioa ennen maalausta. Maalikerrokset tuovat sen verran paksuutta, etteivät laatikot enää mene kiinni, jos sivuille ei hio väljyyttä.
 Kalkkimaalihan se siinä on testissä. Pari kerrosta on nyt sudittu, ja pikkuisen meinaa jännittää! Sävy on aivan liian vauvanpyllymäinen omaan makuuni, mutta sen pitäisi vahauksen myötä muuttua. Toivottavasti se nyt tuosta tummuu! En kestä, jos se jää tuollaiseksi.

Sutjakkaasti sujui kalkkimaalilla maalaaminen, eikä kahden kerroksen sutimisessa kauaa nokka tuhissut. Tunteroinen  pitää vielä odottaa maalin kuivumista, ja sitten saa laittaa vahaa pintaan. Huomenna vielä kiillotus, ja sitten näkee, kuinka kävi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!