torstai 21. kesäkuuta 2018

Koirat kesäparturissa


Taas oli koirien trimmausväli päässyt venähtämään ruokottoman pitkäksi. Siinä vaiheessa kun itse ajattelee, että nyt olisi viimeistään aika varata pojille parturi, huomaa, että trimmaajalla on kuukauden jonot. Eikä muuten ollut ensimmäinen kerta; me ei vain opita!

Elmolle pyydettiin snautserileikkaus, jossa se minusta näyttää mukavan terhakalta. Ainakin viisitoista vuotta karisi Elmon harteilta, kun harmaa, suttuinen karva lähti pois!Manulle pyydettiin lyhyt karva ilman erityisiä toiveita. Itse tykkään, että Manun kuono on ajettu sileäksi: Manulla on tuossa kuonon kohdalla niin valtavasti karvaa, että pelkästään vesikipolla käyminen saa kauhean sotkun aikaan. Luonnontilassa ei arvaisi, että karvan alta paljastuu noin suippo ja pitkä kuono!

Elmokin oli nuorempana paljon mustempi, mutta vanhemmiten se on alkanut rusehtaa enemmän. Pitkänä karva näyttää ihan harmaalta, mutta lyhyessä trimmissä Elmo on nykyään enemmän ruskea kuin musta.Viimeksi korviin jätettiin tyttömäiset hapsut, mutta nyt korvatkin ovat sileät. Hännänpäähän pyysin jättämään tupsun, koska se on niin hupaisa.


Jos Elmo tuntuu trimmauksen jälkeen nuortuneen, niin Manu taisi vaihtaa kokonaan lajia.


Manu ja Elmo ovat nyt meidän omat kesäkoirat :)

8 kommenttia:

 1. HIENOJA olette pojat, nautitaan kesästä ja plärätään vedessä! :) Hyvää Juhannusta kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojat kiittää! :) Muutamia kertoja ollaan tälle kesälle ehditty koiria uittaa. Elmo erityisesti tuntuu tänä vuonna tykkäävän kepin noutamisesta, mutta Manua näyttää vähän harmittavan, että tassut kastuu :/

   Poista
 2. Komiat kesäpojat ! Kivaa juhannuksen aikaa teille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Vastaan niin myöhäisesti, että toivotan mukavaa juhannuksenjälkeistä arkea :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Pojat kiittää! :) Vaikka ei niitä oikeasti taida hetkauttaa. Olen miettinyt, ymmärtävätkö ne, että niissä on nyt paljon vähemmän karvaa kuin ennen.

   Poista
 4. Kyllä on nyt komeat koirapojat! Meidän Elmon turkkia lyhennettiin keväällä itse ja nyt se on taas pitkä! Meidänkin Elmolla on ihan sama, että entisen mustan turkin joukkoon on tullut paljon ruskeata ja harmaata. Johan se onkin noin 10-vuotias. Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset!

   Elmolla ei niiiin kauhean nopeasti kasva turkki kuin Manulla. Niillä on jotenkin erilainen karvanlaatu. Meilläkin on oma trimmeri, mutta ei tietenkään saada lähimainkaan yhtä siistiä jälkeä kuin oikea trimmaaja. Ja meidän trimmeri on niin tylsä ja kovaääninen, ettei sen kanssa ole mitään asiaa kuonokarvoihin.

   Elmokin on jo 7-vuotias, ja alkaa näyttää oikealta herrasmieheltä. Manulla on tosiaan ilmaantunut tänä vuonna ensimmäisiä harmaita partahapsuja, vaikka se on vasta neljä. Hirveän aikaisin minusta!

   Mukavaa arkeenpaluuta! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!