sunnuntai 24. kesäkuuta 2018

Juhannuskattaus ja kolme kivaa reseptiä


Juhannus on ohi ja heti paistaa aurinko! Ei haittaa; mukava palata taas arkiseen arkeen.

Meillä oli juhannuspäivänä hirmuhyvät kokkailut, ja ajattelin rustailla reseptit tänne talteen asti. Alkuruokana oli tulinen paprika-chili-juustokeitto patongin kanssa, pääruokana Aurajuustopossua ja jälkkärinä pannacottaa.





Paprika-chili-juustokeitto (ohje täältä)
2 punaista paprikaa
2 chiliä
½ pakettia paprikakoskenlaskijaa
1,5dl kuohukermaa
1 kasvisliemikuutio
1l vettä
1 valkosipulinkynsi
mustapippuria


Keitä vesi, lisää kasvisliemikuutio. Pilko paprikat, chilit sekä sipuli ja lisää joukkoon. 

Soseuta. Lisää kerma ja pippuri, sekoita vielä kuohkeaksi. Pilko juusto ja anna sulaa joukkoon.



Aura possupihvipannu (resepti täältä)

800 g porsaan ulkofilettä
1/2 rkl voita
1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa (laitettiin 4)
1 dl hillosipuleita ja 2 rkl säilykelientä
1 pss (150 g) Valio Aura murua

Pihvit paistetaan pannulla ja maustetaan. Levitetään päälle homejuusto, hillosipulit ja kerma. Haudutetaan vähintään 20 min.






Kermainen pannacotta (ohje täältä)

6 annosta

5 dl kuohukermaa
1 vaniljatanko (tai 1 tl vaniljasokeria)
1/2 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 dl vadelmia (käytin myös mangososetta)


Liota liivatteet kylmässä vedessä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää tanko, kerma ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja porisuta pari minuuttia.

Ota kattila liedeltä ja lisää liivate. Sekoita, kunnes liiate sulaa.

Siivilöi pois vaniljatanko. Jaa vadelmat (ja sose) 6 lasiin. Kaada kermaseos päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

***

Sellaiset tarjoilut meillä! Toivottavasti muillakin keskikesän juhla sujui mukavissa merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!