sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Raikas tuulahdus pihamaalla


Niin se vain alkaa toukokuukin jo vedellä loppujaan. Ihan mielettömän ihanat kelit on kyllä tänä vuonna vaalineet; kesä on alkanut tosi aikaisin! Hirveän paljon tulee oltua ulkona ja imettyä auringonsäteitä talven varalle, kun ei koskaan voi tietää, milloin tämäkin onni loppuu. Meillä on nyt ennätyspaljon mukavia suunnitelmia kesän varalle, joten toivottavasti säät hellisivät pitkälle syksyyn saakka.

Tuntuu, että lämpimillä ilmoilla pärjää keveämmillä ruuilla. Jos on pitkä talvi menty hernesoppa-makkarakastike -linjalla, niin nyt on syöty kevyitä, ruokaisia salaatteja senkin edestä. Leipäjuusto on sellainen aines, joka aina tasaisin väliajoin unohtuu, ja sitten kun sen uudelleen muistaa, sitä tulee käytettyä tiuhaan tahtiin. Kotimaiset tomaatitkin ovat tähän aikaan vuodesta ennätyshalpoja ja -hyviä! Vielä olen ostellut kaupan salaatteja, mutta visuna ihmisenä olen istuttanut salaatit maahan kesän varalle. Vielä kestää, että kynityt salaattiniput kasvavat, mutta ennemmin tai myöhemmin saadaan salaattia omalta pihalta.Onneksi nyt tarkenee olla ulkona ja aurinkoisella kuistilla. En ole oikein koskaan kauheasti tykännyt meidän sisätilojen sisustuksesta, ja etenkin nyt sisällä tuntuu olevan niin ankeaa! Tummat laminaatit ja 80-luvun ruskeat ikkunoidenkarmit tekevät kyllä tehtävänsä. Olen päättänyt vaihtaa meidän massiivisen, tumman ruokapöydän pienempään ja kevyempään pyöreään valkoiseen pöytään, ja toivon, että se toisi vähän keveyttä muuten niin tummanpuhuvaan tilaan. Vaihdos on monen mutkan takana, eikä sitä varsinaisesti helpota se, että vanha pöytä pitää raahata ulos ikkunan kautta. Kantoapu, järjestäytykää jonoon ja ilmoittautukaa allekirjoittaneelle!Kirpparilta löytyi tosi kiva Fazerin juliste, joka odottelee vielä kehyksiään. Lasipullot olin suunnitellut kuistille, mutta ne siirtyivätkin sisätiloihin, kun ryhdyin kuistin suhteen minimalistiksi. Hirveän kätevää voida olla yhtä aikaa yhdessä tilassa ankara minimalisti ja toisessa rönsyilevä materialisti! Julisteen teksti on ruotsiksi, mikä vain korostaa perheemme kulturellia luonnetta.Se sisätiloista, mutta entäpä sitten ulkona! Epämieluisat laminaatit ja aivoa särkevät ikkunankarmit jäävät niin kakkoseksi oman pihan rinnalla! Vaikka jokainen neliösenttimetri olisi vihreällä muovimatolla vuorattu, niin aivan sama, kun pihalla näyttää tältä:Omenapuut! Ne kukkivat tänä vuonna kuukautta edellisvuotta aiemmin. Viime vuonna puut olivat puhjenneet kukkaan juuri silloin, kun kesäkuun puolivälissä olimme mummolassa ja palasimme kotiin. Puiden kukinta on aivan mieletön, ja sen näyn varjolla jaksan taas vuoden eteenpäin kaikkia muita asumisen epäkohtia. Kukinta ei kestä kovin kauaa, ja oikein jännitin, satummeko olemaan silloin kotosalla. Onneksi näin :) Vanhoissa taloissa ja niiden vanhoissa tonteissa parasta on minusta juurikin valmis puusto. Meidän vanhempi omenapuu on uskoakseni istutettu joskus 1940-luvulla. Jos saman haluaisi saada aikaiseksi uudella tontilla, pitäisi odottaa melko pitkään ja kärsivällisesti!

4 kommenttia:

 1. Omenapuut ovat niin kauniita! Minä olen myös vanhojen pihojen ystävä. Uudet asuinalueet näyttävät kovin pitkään karuilta, kun pihoilla ei ole vielä valmista puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Etenkin silloin, kun koko piha on ihan myllätty rakennusvaiheessa, eikä nurmikaan vielä kasva.

   Meidän onneton kukkapenkkikin näyttää tänä vuonna paljon rehevämmältä kuin viime vuonna. Kaikki kasvu vain vie aikaa.

   Poista
 2. Julisteen tyylissä oli kovasti jotain tuttua ja aloin epäillä voisiko se olla Tove Janssonin käsialaa, siltä näyttäisi:

  https://www.moomin.com/fi/blog/voita-liput-tove-jansson-juhlanayttelyyn/

  -H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritinkin eilen guugletella julistetta, ja yhden samanlaisen löysin 50 eurolla (!) Huutiksessa myynnissä! Itsehän maksoin omastani 2 euroa. Jonkun sellaisen Muumi-sivunkin löysin, jossa myydään Muumi-julisteita, mutta ei siellä tätä samaa ollut.

   Ei tämä mikään vanha kuitenkaan ole, vaan uuspainos: alareunassa lukee Moomin Characters TM. Mutta kivannäköinen kuitenkin minusta! Muumi-kuvat voisivat muuten näyttää aika veikeiltä kollaasina, jos sille päälle rupeaisi :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!