perjantai 30. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen juustokakku


Oi ihana pääsiäinen! Meillä on nyt viikon aikana tehty supersiivous, käyty paremmat herkkuostokset kaupassa ja muutenkin valmistauduttu siihen, että ennen tiistaita ei peffa soffalta nouse. Eilen laitettiin marinoitumaan lammas, joka tänään paistetaan.

Jotakin mukavaa makeaa piti keksiä, ja pikaisesti ennen kauppaan lähtöä guugletin pääsiäiseen sopivan juustokakun hakusanoilla "pääsiäinen" ja "juustokakku". Mangokakkua näkyi tarjoavan, joten sitäpä sitten tekemään!



Pupujussikka on  tehty vesihauteessa sulatetusta suklaasta: mies piirsi pupun leivinpaperin nurjalle puolen, ja suklaa puristettiin ääriviivoja myöten muovipussista, jonka pohjaan leikattiin reikä. Tämä oli molemmille ensimmäinen suklaamaalailukokeilu. Paperilla näyttää vielä hyvältä, mutta pupun ääriviivat ovat ihan liian ohuet siirtämiseen. Pajunoksat ovat hyvää vahvuutta.



Näyttää siltä, että kuviota siirtäessä pupulta tipahti samalla muutama aivosolukin matkan varrelle, ja on sillä muutenkin vähän ruvennut päästä viiraamaan. Ihan hyvä kakku se on, ja pääasia tietysti, että maistuu hyvältä! Mintun lehtiä ja suklaamunia kun ripottelee ympäriinsä, niin huomio kääntyy toisaalle.



 
Pääsiäisen juustokakun ohje on nappaistu täältä. Itse sekoitin ohjeen vahingossa niin, että ostin kaksi purkkia rahkaa enkä tuorejuustoa niin kuin piti, mutta hyvin näytti toimivan näinkin päin!

Pääsiäisen juustokakku


Pohja

75 g voisulaa
200 g Digestive keksejä

Täyte

400 g Viola appelsiinituorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
2 dl vispikermaa
½ appelsiinin kuorta raastettuna
5 liivatelehteä
1/2 vaniljatangon siemenet 

Päällinen

2 prk Piltti mangososetta
1,5 dl liivatelehteä
1/2 appelsiinin mehu

Koristeeksi

Maitosuklaata
Tummaa suklaata


POHJA

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Levitä murske irtopohjakakkuvuoan pohjalle (halkaisija 26 cm).

TÄYTE

Liota liivate kylmään veteen.

Vatkaa kerma. Lisää vaahtoon tuorejuusto, rahka, vaniljansiemenet ja appelsiininkuoriraaste.

Nosta liivatteet vedestä ja purista kuiviksi. Liuota pieneen tilkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos massan sekaan ohuena nauhana kokoajan vatkaten.

Kaada massa vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään.


PÄÄLLINEN

Liota taas liivatteet vedessä ja purista kuiviksi. Kiehauta puolen appelsiinin mehu ja sekoita liivakot siihen.

Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja sekoita hyvin. Kumoa hieman hyytyneen täytteen päälle ja nosta takaisin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.

KORISTEET

Sulata suklaa vesihauteessa: keitä vesi kattilassa, jonka päällä on metalliastia, johon suklaa laitetaan.

Käytä muovipussia pursottimena; leikkaa pussin pohjaan pieni aukko suklaalle.

Piirrä kuviot leivinpaperille. Anna suklaan jäähtyä ja nosta kakun päälle.


***

Makiata pääsiäistä!

4 kommenttia:

  1. Suloinen kakku! Meilläkin on mangojuustokakku jääkaapissa hyytymässä :)

    http://www.lily.fi/blogit/janita-johanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mangojuustokakku taitaa olla sellainen, että melko monesta kodista löytyy näin keväisin :) Juustokakut on kyllä kivoja, kun ne saa niin erinäköiseksi pelkkiä täytteitä tai päällisiä vaihtamalla.

      Poista
  2. Namskis!
    Oikein ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myöhäisesti kiittelen ja toivotan ihanaa arkea :)

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!