maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kesäajassa


Palmusunnuntai tuli ja meni, mutta keväisistä säistä ei ole tietoakaan. Meidän pihalla on lunta aivan valtavat kinokset, enemmän kuin viime vuonna. Vaikea uskoa, että kaikki tuo lumi ehtisi kesäksi sulaa pois. Ajatella, että joinakin keväinä pajunkissoja löytyy luonnosta jo palmusunnuntaiksi; tänä vuonna sellaisesta ei olisi voinut haaveillakaan!

Mutta mikä ihana valo! Kellot on nyt siirretty kesäaikaan, ja vielä puoli kahdeksalta on  melko valoisaa.Aivan täysin odottamattomalta suunnalta saatu kukkakimppu piristää meidän olohuonetta. Olipa ihana yllätys! En ole itse pitkään aikaan ostanutkaan tuoreita kukkia, mutta ehkä pari narsissia voisi pääsiäiseksi hakea.Koiratkin ovat nauttineet lisääntyneestä valosta. Niillä on tapana seurata auringonsäteitä ja siirtyä valokaistaleen mukaisesti päiväunille. Ennen sängylle paistamista kaitale oli lattialla: lattialle mahtuu aurinkoa ottamaan kaksi koiraa hyvän välimatkan päähän toisistaan, mutta sängyllä ne pyllyttelevät vieretysten ainoastaan aivan erityisinä hetkinä. Elmon ja Manun täytyy nimittäin muistaa kahdelle vakavahenkiselle uroskoiralle sopiva arvokkuus.


Meillä on niin vähäisesti liikkumavaraa tässä pienessä olohuone-makuuhuone-ruokailutilassa, että aivan hyrskyn myrskyn ei voi kalusteita siirrellä. Jotakin muutosta ja uutta jännää tekisi kuitenkin mieli! Mitä sitä keksisi?

4 kommenttia:

 1. vaihtaisin sängyn ja sohvan paikat - ovensuusta näkyisi kutsuva sohva ja ikkunanurkassa on valoisa alue istuinryhmälle - sängynpäädyn laittaisin vähäksi aikaa odottamaan uutta paikkaa - ei muuten, mutta kun kysyit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Tämä oli oikeasti tosi hyvä vinkki! En olisi itse tullut ajatelleeksi sohvalle tuota paikkaa, mutta kokeilin, kun ehdotit. Oviaukolta näkymä on ollut enemmänkin tuo aitan ovi kuin sänky, kun iso ruokapöytä peittää sen; minusta sohva on ollut aikaisemmassakin järjestyksessä se, joka ovelta näkyy. Nyt ovelta näkyy taas pöytä, kun sohva jää sen taakse piiloon.

   Mutta tosi kiva ehdotus, ja minä tykkään tästä uudesta järjestyksestä! Tosin pöytä voisi vaihtua keveämpään...

   Poista
 2. keväänvalo on ihanaa.kunhan saisi itseään potkaistua ahteriin että pääsisi eroon pölystä ja pesisi ikkunat.vai ajattelisiko kuin kaveri joka eräänä syksynä sanoi: minulla on jo jouluverhot,ollut jo yli vuoden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunat ehtii pestä paremmalla ajalla! On ne kyllä meilläkin hirveän näköiset (miten ne muka talvella edes likaantuu!), mutta minä odottelen kiltisti plussakelejä :)

   Ja hei, onpa kätevää, että on jouluverhot jo valmiiksi tulevaa joulua varten :) Ei tarvi sitten muiden joulukiireiden aikaan stressata, että ehtiikö nyt verhot laittaa vai ei :D

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!