tiistai 27. maaliskuuta 2018

Heikun keikun - Uutta järjestystä


Eilisessä postauksessa huokailin uuden ja vaihtelun kaipuun perään, kun joku näpsäkkä anonyymi ehdotti sängyn ja sohvan paikkojen vaihtamista. Kiitokset! Eipä olisi itsellä tullut mieleen; noin lähtökohtaisesti tuo kahden ikkunan välinen nurkka tuntuu huonolta paikalta sohvalle, mutta ihan hyvinhän se siihen näköjään istuu! 

Koko meidän kodissa on se 50 lämmintä neliötä, joista suurin osa menee tähän olohuone-makuuhuone-ruokapöytä -tilaan. Itsestä tuntuu, ettei täällä pysty oikein mitään muuttamaan, ja kaikki on niin kuin on, mutta aina joku ulkopuolinen näkee asiat niin eri tavalla tuoreemmin.Erityisesti pienet neliöt huomioiden on aivan hämmästyttävää, kuinka paljon hukkatilaa sain tällä pyöräytyksellä aikaiseksi! Sohvan taakse jää aika paljon tilaa; samoin tilanjakajaksi muuttuneen vaatekaapin eteen. Olen aina kuitenkin tykännyt siitä, että kalusteet ovat mielummin ihan reippaasti irti seinistä kuin että ne pukattaisiin seiniä myöten niin, että keskilattialle muodostuisi valtava tanssiareena. Tilantunne on monesti tosiaan enemmän tunne kuin fyysinen tilan määrä. Ilmavasti sijoitettu sohva tuntuu olevan tilavammassa tilassa kuin millilleen optimaaliseen koloon pukattu laiskanlinna.

Eikö olekin näppärää, miten pienellä muutoksella saa tilan tuntumaan aivan toiselta? Ilman yhtään uutta ostosta. Nyt tosin olen vahvasti sitä mieltä, että iso kulmikas pöytä pitäisi vaihtaa valkoiseen pyöreään malliin...

Nimittäin! Uskomatonta, että nyt vasta sen tajuan: meillähän on aivan valtavasti eriparista puuta pienessä tilassa! Vanha kaappi, String-hylly, lattia, vitriini, aitan ovi, salmiakkikuvioiset vanerinpalat oviverhona, umpirumat ikkunankarmit ja vielä ruokapöytä! Aitan ovesta tehty sängynpääty on minusta sellaisenaan aivan ihana, mutta kyllä se täällä meillä on tuntunut tosi synkältä. Eikä mikään ihme, kun nyt tätä kuvaa katsoo. Ihan totta piti irrottaa sängynpääty ja raahata se tuohon kohtaan, että ymmärsin, miten monia puulajeja meillä on pieneen tilaan ämpätty.

Siinä se sängynpääty nyt on matkalla ajasta ikuisuuteen. Myönnän, että olen sitä lajia, joka kyllästyy tavaroihin hetkessä (tosin sängynpääty on ollut meillä muistaakseni jo viisi vuotta, siis aivan valtavan pitkään). Olen aika terhakka raivaamaan tavaraa ja laittamaan sitä säälittä kiertoon. Meillä onkin joitakin sellaisia tavaroita ja kalusteita, joihin on tullut ikään kuin "alustavia varauksia" jo hyvissä ajoin ennen kuin olen päättänyt tavarasta luopuakaan. Aitan ovi on yksi niistä varauksia jo jonoksi asti keränneistä tavaroista, mutta valitettavasti tämä on nyt menossa miehelle :DSinne jäi sänky seinän ja ison kaapin väliin ilman sängynpäätyä. Pärjääköhän kokonaan ilman? Voisi ainakin koettaa, miltä elämä tuntuu pelkästään tyynyröykkiön kanssa. Massiivista ja näyttävää kalustetta ei tähänkään enää kaivata.


Järjestyksen vaihtamisessa on se hirveän hyvä puoli, että pienellä vaivalla saa aivan uuden tunteen, eikä siltikään mikään muutos ole lopullinen! Aina voi palata vanhaan, jos tuleekin katumapäälle.

Mutta mitä sanoo raati uusista pöytähaaveista? Olisiko pyöreä valkoinen pöytä nykyistä parempi?
 

12 kommenttia:

 1. Minä kävisin ostamassa DC-Fixiä, nuo karmit ovat niin kamalat! Olen itsekin asunut sellaisten keskellä, saan vapaasti sanoa näin!

  Pyöreä pöytä... Nooh, ehkä se kahdelle menee. Näyttää nätiltä, mutta käytössä kamala.

  Miten olisi maalattu sängynpääty? Värineliö seinään ja se on siinä sen aikaa kun on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Karmit on aika kauheat, minä myönnän :D On niihin vähän jo silmä ehtinyt tottua tässä vuoden aikana asuessa, mutta en nyt tiedä, onko se sitten hyvä juttu. Me käytiin ennen muuttopäätöstä kaksi kertaa katsomassa asuntoa, kun täällä oli sellaisia juttuja, joiden siedettävyydestä en ollut varma. Karmit oli ehdottomasti yksi. Minusta tämä paketti on vähän niin kuin ota tai jätä; jos talo olisi oma, ikkunat olisi jo vaihdettu tai vähintään maalattu!

   DC-fixhän on muovia, ja minä en kyllä uskaltaisi sitä mihinkään rakenteisiin laittaa (enkä millään osaa kuvitella, että se näyttäisi karmeissa taiteltuna hyvältä). Maali olisi tietysti vaihtoehto, jos saisi maalausluvan omistajalta, mutta ikkunoissa olisi kyllä ihan mielettömän kova vaiva... Ei voi vain lähteä sutimaan, kun sitten ikkunoita ei saa enää auki ja kiinni. Ihan tolkuton työ siis, ei missään nimessä minua varten.

   Katselinkin joku päivä sitten DIY-vinkkejä sängynpäätyyn, mutta ehkä silmiin sattuvat oli jotenkin kaikki tosi massiivisia. Ei ainakaan mitään lautaa enää. Elloksella on sellainen tosi kiva metallinen vanhannäköinen sängynpääty, joka olisi minusta nätti ja kevyt, mutta ne on 180-senttisiä eli aaaaivan liian isoja meidän 120-senttiseen sänkyyn.

   Pyöreä pöytä olisi varmaan tosiaan melkolailla pienempi kuin tämä nykyinen. Mutta veisi se kyllä vähemmän tilaakin... Hmmmm....

   Poista
 2. Teillä on kyllä kivan näköistä! 🤗 rentoa! ..enkä edes kyllä huomannut mitään karmeja..😂 Tai piti rullailla takasin ylös, että mistä karmeista täällä nyt puhuttiin.. Pyöreä pöytä voisi olla kyllä kiva! Ehkä kepeämpi! ☀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kummasti silmät kyllä tottuu aikaa myöten kaikkeen sellaiseenkin, mistä alkuun ajattelee, ettei koskaan pysty ajattelemaankaan muuta :)

   Pyöreän pöydän ajatus jäi kyllä nyt lähtemättömästi mieleen. Mummolassa pitäisi minun mielestä olla yksi kiva vanha Iskun pöytä; täytyy katsoa, josko löytäisin sen!

   Poista
 3. Teillä on kyllä kivan näköistä 🤗 rentoa! Enkä kyllä huomannut koko karmeja, että piti ihan rullailla takaisin ylöspäin, että mistä karmeista täällä nyt puhuttiin 😂 Pyöreä pöytä voisi olla kyllä kiva! Kepeämpi ☀☀ (äskeinen kommenttini varmaan huis hävisi jonnekkin, ehkä)

  VastaaPoista
 4. Kyllä meillä toimii pyöreä pöytä ihan hyvin ja meitä on 4. 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tässä meidän nykyisessä pöydässä tietysti enemmmän työskentelytilaa kuin pienemmässä pyöreässä, mutta ei ne pyöreät pöydät kuitenkaan niin mahdottomia ole, etteikö sellaisen kanssa pärjäisi. Kaveri osti myös juuri pyöreän valkoisen pöydän, ja se on kyllä tosi kiva!

   Poista
 5. Pyöreä valkoinen/vaalea pöytä olisi ehdottomasti parempi tohon, pinnatuolien kanssa samaa kevyttä tyyliä. Sängynpäätyä en edes kaipaisi tohon tilaan, mutta jos tuntuu että jotain niin miten ois esim. sellainen verhokankaasta tankoon ripustettu kangaspääty? Ja noihin karmeihin voisi myös ommella kevyestä valkoisesta kankaasta ns. verhoraamit, jotka voisi ripustaa verhoina tai kiinnittää vaikka alhaalta vielä nastalla tms .
  Uusi järjestys on kiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin ajattelen! Vähän keveyttä kaipaisi meidän olkkari.

   Vanha sängynpääty on nyt kuistilla ja odottelee poispääsyään. Nyt on jonkun aikaa menty kokonaan ilman sängynpäätyä, enkä kyllä ainakaan vielä sellaista kaipaile. Jotenkin kivan kepeää tuon massiivisen oven jälkeen.

   Poista
 6. Hei! Minä olen ratkaissut pienessä asunnossa nukkumisongelmani seuraavasti; ostin kaksi yhden hengen joustinsänkyä, niihin pyörät alle (jarrulliset). Päivisin ovat kulmasohvana nättien päiväpeittojen ja tyynylauman kanssa; öisin rattaden avulla käännän sängyt vierekkäin. Näin pystyin luopumaan normaalisohvasta enkä tartte erikseen vielä sänkyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kuulostaapa tosi kivalta ratkaisulta! Jos meillä ei jo olisi tuota isoa sohvaa, niin en välttämättä sellaista meille hankkisikaan, ainakaan ihan heti. Mutta toisaalta nyt kun tuo sohva kerran on, niin se saa ilman muuta ollakin. Ja onhan se ihan mukava ja hyvä käytössä :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!