torstai 15. helmikuuta 2018

Kukkia ja kirppislöytö


Voihan valo, minkä teit! Niin kauan on kevättä odotettu, ja nyt kun se vihdoin alkaa olla käsillä, on iskenyt ihan mieletön kevätväsymys. Raaka peli, ei voi muuta sanoa! 

Pitkästä aikaa ostin ruokakauppareissulla kimpun kukkia kotiin. Muistui mieleen, miten erilaista oli vielä 90-luvulla: ei kai silloin kukkia ostettu marketista? Entä mitä on tapahtunut viinirypäleille? Ennen ne olivat kauhean kalliita ja pahanmakuisia siemeniä täynnä.


Otsikossa mainittu kirppislöytö on jo jokin aika sitten kotiin kiikutettu. Ihastun aina kaikenlaisiin erikoisiin tavaroihin, mutta olen yrittänyt välttää valitsemasta mitään sellaista, jolle en heti keksi käyttöä tai paikkaa. Korkea lasiastia keikkui niin kiikun kaakun jännittävyyden ja tarpeettomuuden välillä, että meinasin sen jättää. Jonkin aikaa se nököttikin hylättynä nurkassa, kunnes kokeilin sen sisälle valosarjaa. Nyt kummallinen kippo on kätevä yöpöydän valo!Lasiastia näyttää minusta vanhalta, ja sen lasi sillä tapaa kauniisti valunutta niin kuin vanhojen lasiesineiden lasi on. Mitähän virkaa se on alun perin toimittanut? Minusta se on ihan kuin joku laboratorion putkilo!

4 kommenttia:

 1. Onpa kiva kirppislöytö, erikoinen!
  Mukavaa torstai-iltaa sinulle.

  VastaaPoista
 2. Se lienee oikeasti joku vanha labran putki. Meillä on sairaalan labrassa tuollaisia koristeena useampia. Ne voi olla hyvinkin arvokkaita, eli taisit tehdä loistolöydön! =)

  Ihanat ruusut! Pitäisikin ostaa taas kukkia itselle. Tekevät niin paljon raikkaamman olon kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisko se tosiaan! Siinä on tuollainen laakea pohja, ja ajattelin, että jotain laboratorionesteitä siinä olisi voitu pyöritellä. Mikähän tuollaisen astian nimi on?

   Maksoin tuosta itse 8 euroa, enkä pitänyt ollenkaan pahana. Olisipa jännä kuulla, jos se vielä on jotenkin kauhean arvokas :))

   Nämä ruusut taisi olla kolmas kimppu tälle vuodelle, jos en väärin muista. Olen vähän pihistellyt leikkokukkien ostamista, mutta kyllähän ne piristää kummasti!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!