maanantai 1. tammikuuta 2018

Työn alla sohvapöytä


Kun valkoinen laudasta nikkaroitu penkki valmistui joulukuun alussa ja ylitti odotukset, intouduin siitä ajatuksesta, että voisin nikkaroida myös sohvapöydän. Penkkiä varten oli jo ostettu kaikki kallis, maali ja pohjamaali, joten toinen nikkarointi menisi siinä sivussa. Kävin ostamassa 48 x 48 mm puuriman suunnilleen kympillä, ruuvit 7 eurolla ja kaivoin joutilaan lasilevyn kellarista. Olisiko tässä valmistumassa kaikkien aikojen piheistä pihein sohvapöytä?Pöytä on ihan kesken vielä, mutta sen verran ruuvailin sitä kasaan, että näkee, miltä se sohvan äärellä näyttää. Osat pitää vielä ruuvata ja liimata kunnolla paikoilleen; sen jälkeen pakkeloin ruuvinkannat piiloon, pohjamaalaan ja maalaan.

Mutta voi vitsit miten paljon juuri nyt vihaankaan typerää akkuporakonetta, jonka akku on AINA loppu, kun sitä tarvitsee. Siinä on tietysti vain yksi akku (yhden akun porakone oli halvempi kuin se, jossa tuli vara-akku mukana, huoh), joten tässä sitä nyt sormia pyöritellään, kun akku latautuu. No pakkohan sitä on aina kymmenen minuutin välein käydä kokeilemassa, josko olisi jo valmista, mutta eihän se ikinä ole. Akku jaksaa porata yhden ruuvin, porakone päästää nöööö-ö-ö -äänen ja sitten taas hermoheikkona ladataan akkua ja odotellaan, että jokohan nyt.

Keskeneräinen on aina varsin jännittävä tapaus, eikä ikinä voi tietää, onnistuuko. Ei se auta kuin odottaa ja katsoa, minkälaiseksi vinkkuraksi tämäkin vielä muotoutuu. Tai ehkä kaikki meneekin aivan nappiin, ja sohvapöydästä tulee tosi hieno!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitokset :) Pöytä on juuri nyt pohjamaalauksessa (toiseen kertaan, kun päätin pakkeloida myös rimojen saumakohdat umpeen). Vielä kiepautus ja pohjamaalia myös alaosaan. Sitten seuraavaksi pääsee pintamaalin pariin!

   Poista
 2. Siitäkin tulee hieno! Olet sinä aika taitava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Nyt vaikuttaa kaikki olevan ihan mallillaan, ja ollaan vain maalia vaille valmiita!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!