keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Kurkkaus keittiöön


Keittiöstä moikat! Meidän ongelmaisen muuntautumaton keittiö on todella epäkiitollinen kuvattava tila. Siellä ei oikein koskaan tapahdu mitään sisustuksellista. Lahjaksi saatu roskislavalöytö, tuo tuollainen metallinen esiteteline, oli tarkoitus täyttää yrteillä ja kaikella vehreällä, mutta suurimman osan ajasta hylly kumisee tyhjyyttään. Sen voisi oikeastaan siirtää kylppärin puolelle, jos wc-paperirullat olisivat väleihin sopivat. Hyvä idea; täytyypä heti kokeilla!Senkkiparan laskutaso on keittiössä päässyt rapistumaan. Jotenkin maali on imenyt kahvipisaroista väriä itseensä, ja jo aikaisemmin lohkeilemaan lähtenyt maalipinta on alkanut lohkeilla entistä enemmän. Kannen maali pitäisi siis uusia.Tammikuun suunnitelmana on käyttää lasipurkkien harvemmin käytettäviä kuiva-aineita loppuun, etteivät mene vanhaksi. Joulukuussa tarvitsin uutta reseptiä varten talkkunajauhoja varmaan yhden desilitran, ja nyt sitä jauhoa olisi vajaa kilo jäljellä. Mitähän tuosta tekisi? Ainakin hernekeittoa, ohrapuuroa ja itse tehtyä leipää lupaa meidän kaapinpäällinen.Tykkään kauheasti näistä vanhan talon yksityiskohdista: katosta, leveistä listoista ja sen sellaisista! Keittiökalusteet taitavat olla Ikeaa, olisivatko kymmenisen vuotta vanhat, mutta ihan linjassa vanhan talon tyylin kanssa. Täälläkin lienee aikanaan ollut sellaiset kokopuiset 40-luvun kaapistot, jotka nykyään ovat taas uudestaan in, mutta ne on jossain vaiheessa poistettu.Meidän keittiö on oikeastaan ohikulkutila, jossa on yksi ainoa ehjä seinä. Yhdeltä seinältä kuljetaan kylppäriin, toiselta eteiseen ja kolmannesta pääsee olohuoneeseen. Joskus sitä haaveilee sellaisesta jättikokoisesta keittiöstä, jonne mahtuu valtava ruokapöytä ja 20 henkilöä kerrallaan. Mutta onhan toisaalta pienissäkin neliöissä omat hyvät puolensa ja omanlaisensa viehätys!

4 kommenttia:

 1. Moikka. Kun olet uusinut senkin maalipinnan, jos niin teet, laitappa siihen sopiva lasi päälle. On muuten helppo pitää puhtaana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa!

   Olenkin tuota lasia miettinyt joka kerta, kun kaadan kahvia ja sitä tippuu pöydälle. Lipastossa on varmaankin vielä alkuperäinen maalipinta, ja minusta se tuntuu imevän kaiken ihan eri tavalla kuin joku uudempi maalipinta. Oli se jo onneksi meille tullessaan kannesta vähän ränsistynyt, mutta tuossa nykyisessä tehtävässään kahvinkeittimen kannattimena se on mennyt ihan hirveäksi!

   Muilta osin senkki on kyllä tosi siisti, eli en millään viitsisi yhtään enempää maalata kuin tarvii. Mutta mitkä ovat todennäköisyydet sille, että saa juuri oikeansävyistä maalia yhteen kohtaan.. Tai ehkä se ei olisi niin selvää, vaikka olisikin pieni sävyero, kun valo tulee eri tavalla kanteen ja sivuille.

   Koko ajatus hiomisesta kyllästyttää juuri nyt niin paljon, ettei tämä projekti tule aivan heti tapahtumaan.

   Poista
 2. Rintamamiestalossa asustellut jo 20v. Moneskohan sävy on menossa huushollissa ,no nyt kuitenkin tummaa ja vaaleaa harmaata.pienellä pudjetilla sisustanut ja aina sama ongelma , ei ehjiä seiniä missään . Ovia ja ikkunoita olkkarissa ja keittiössä ,eteisessä ,pukuhuoneessa. Kotisi on kaunis ja persoonallinen 💟

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat talot on sillä tapaa erilaisia kuin uudet, aina on joku pönttöuuni tai pystytakka jossakin nurkassa nököttämässä :) Tähän meidän taloon on joskus ilmeisesti vajaa kymmennen vuotta sitten tehty jonkinmoinen pohjapiirroksen muutos, kun on lisätty kylpyhuone. Alkujaan pihalla on ollut pihasauna! Kun kylppäri on lisätty, kulku taloon sisälle on muuttunut. Jotenkin se pohja tuntuu kauhean sokkeloiselta, mutta tietysti siihen sitten ajan myötä on jo tottunut.

   Täällä on seinissä pinkopahvit, joiden päällä on tapetit, jotka on maalattu valkoiseksi. Sähköt menee pintavetoina ja osa on vielä alkuperäisiä onko ne nyt kupariputkia. Eli joku tapetinvaihtokaan ei todellakaan olisi mikään yksinkertainen asia, kun ei noita vanhoja sähköjohtoja voi alkaa siirrellä.

   Kiitos kivasta kommentista! :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!