maanantai 11. joulukuuta 2017

Sängylle pääty


Pojan huone alkaa pikku hiljaa olla sellainen kuin toiveena oli. Huonetta karsittiin ankaralla kädellä, ja tilalle ostettiin muutamia uusia asioita. Poika itse odotti eniten edellistä leveämpää, 120-senttistä sänkyä, ja on nyt erittäin tyytyväinen. Minä taas odotin sängynpäätyä, jonka oli tarkoitus olla viimeinen silaus pedin muhkeudelle.

Hetken harkitsin päädyn näpertämistä itse, mutta kun laskeskelee kuluja, huomaa, että uusi pääty tulee herkästi edullisemmaksi kuin itse tehty. Riippuu tietysti, mistä tarvikkeet hankkii ja mitä ostaa, mutta jos pelkkä kangas maksaa 30 euroa metri, niin pianhan siinä kympit ja sataset paukkuu. Kodinykkönen oli näköjään tehnyt paluun, ja sieltä tilasin tämän Svedala-merkkisen 120-senttisen päädyn (jota ei enää näy olevan nettikaupassa). Ihan kuvan perusteella tilasin, ja vähän jännitti, mitä sieltä tulee, mutta on se vain hana! Nyt pääty on vain pukattu seinän ja sängyn väliin, mutta jos haluaa, sen voisi kiinnittää vähän korkeammalle mukana tulleilla kinnikkeillä.Kaikkein suurin muutos tuli tietysti tavaraa karsimalla ja värejä yhtenäistämällä. Tosi ison muutoksen teki kuitenkin yllättäen musta seinävalaisin (Madrid Jotexilta). Sängyn ja pöydän välille asetettuna se toimii sekä työvalona että lukuvalona sängylle (mutta se ei taitu sivusuunnassa, mikä tuli itselle vähän yllätyksenä). Suunnittelin ensin paljon arvokkaampaa valaisinta, mutta pihiys iski, kun huomasin, että ensitilaaja saa 50 % alennusta tilauksen kalleimmasta tuotteesta: valaisimelle jäi hintaa alle 40 euroa. Pienet kohdevalot ovat aina paljon tunnelmallisempia kuin keskeltä kattoa roikkuva yksittäinen lamppu.Vielä odotellaan toisaalta tilattua kattovalaisinta, jonka pitäisi saapua vasta kuun puolivälin paikkeilla. Kattovalaisin on melko kookas, musta ja metallinen, ja melkein jo pikkuisen harmittaa, että menin sen tilaamaan; huone kun näyttää jo nyt niin kivalta, ja vanha sinisävyinen Kartellin lamppukin alkoi näyttää taas oudolla tavalla tosi hienolta. Odotellaan vielä lampun saapuminen ja katsotaan, josko se otetaan pojan huoneessa käyttöön vai löytyisikö sille ehkä kuitenkin tila olohuoneesta.


2 kommenttia:

  1. Samaa päätyä kävin Espoon Kodin1:ssä ihailemassa. Todella kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No vitsit, olispa Oulussakin vielä Kodin1! Täältä on kyllä kaikki liikkeet kaikonneet. Nyt oli ensimmäinen joulu ilman Stockmannia, ja kyllä minä sitä vähän kaipasin :/

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!