torstai 7. joulukuuta 2017

Minimallin joulukuusi


Viime vuosina netissä on näkynyt paljon Jotexin joulukuusikuvioisia valoverhoja. Nyt se maailman ihme saapui sitten meillekin! Aito joulukuusi olisi tietysti kaikkein paras vaihtoehto, mutta meille ei sitä tule, kun ei koskaan olla jouluna kotona. Muovikuusista taas en tykkää ollenkaan, joten ainoa vaihtoehto on ollut olla kokonaan ilman kuusta. Mikä siis tässä pattitilanteessa sen parempi kompromissi kuin valokuva kuusesta! Eikä vie tilaa ollenkaan!


Verhon takana on muutama muovirinkula, joihin kiinnitetään valosarja. Valot paistavat verhon läpi ja näyttävät tuikkivilta kuusen kynttilöitä.


Valoverho on niin mahdottoman näyttävä, etten taida olohuoneeseen enää paljon muuta jouluista laittaakaan. Valosarjat ja kynttilät tuovat aivan riittävästi joulun tunnelmaa, ja näin pimeänä aikana muuttavat koko kodin tunnelman ihanan hämyiseksi ja juhlavaksi. Pentikin poron kaivoin jo kesäunilta joulun viettoon, samoin ihan muutamia muita koristeita. Joulutähti on jostain syystä ottanut nokkiinsa ja vetelee viimeisiään ehdottoman moitteettomasta hoidosta huolimatta. Karsean kranttu kukka! Joku joulu-anopinkieli olisi minulle parempi vaihtoehto; se kun ei kuole millään.

Seitsemäs päivä jo, eli ei ole enää pitkä aika jouluun! Täytyy varmaan ruveta leipomaan torttuja ja pipareita, kun joulumieli tuntuu olevan niin kaukana kadoksissa. Viime vuosikin on niin tuoreessa muistissa, ettei ollenkaan tunnu, että edellisestä joulusta olisi jo vuosi aikaa. Vanhaksi on tultu, siitä kai se kertoo.


14 kommenttia:

 1. Kaunis verho, katsoin pikkukuvasta että se on ihan oikea kuusi. :)

  -Ruut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Verhossa on tosiaan oikean kuusen valokuva, ja se näyttää erehdyttävän aidolta :D

   Poista
 2. Onpa toimiva ratkaisu! Itse en edes tiennyt, että tuollaisia verhoja on. Pitää itsekin pistää harkintaan kun tilanne on vähän sama - kotona ei jouluna olla, mutta jokin pienimuotoinen joulufiilis olisi kiva olla. Tämä voisi toimia meilläkin näin ennen joulua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No teillä on ihan sama kuin meillä! Aito kuusi olisi kyllä ihana, mutta minusta se kuuluu vain aaton läheisyyteen, eikä silloin olla kotona. Verho kuusen kuvalla on aidon kuusen korvike :)

   Poista
 3. Tollanen kuusi sopis meillekin hyvin, eipä olis pahemmin tiellä. Meillä kun olkkari on aika pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinasin laittaa verhon ihan normaalisti ikkunaan, mutta en sitten uskaltanut, kun on ne sähköpatterit, eikä niitä saa peittää. Laitoin sitten tuonne oviaukkoon vähän turvallisemmalle paikalle. Oviaukossa verho on jotenkin ikkunaa näyttävämmin esillä (koska se jakaa kahta tilaa, on siinä enemmän tukkeena kuin jos siinä ei olisi mitään).

   Meilläkin on aika vähän tilaa, ja jokaisen tavaran läsnäolon kyllä tuntee. Ei millään olisi tilaa enää kuusen häkkyrälle! Aidon kuusen kyllä kestäisin sen pienen ajan, kun sitä esillä pidetään, mutta ei me aitoa kuusta hankita. Ehkä sellainen minipieni ruukkukuusi voisi ollakin hyvä?

   Poista
 4. Ai että on hieno, ei kyllä todellakaan enään kaipaa koti muuta kuusta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei monta kuusta joka paikkaan! Tämäkin verhokuusi on minusta ihan yllättävän näyttävä.

   Poista
 5. Ai kuinka kiva.
  Tuollainenhan voisi olla ihan ikkunallakin tosi hieno. Itsellä juurikin hämärään aikaan tarvetta ikkunaan näköesteelle ja tuollainen valo ikkunassa on loistava näköeste. Kiitos tästä loistavasta vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voisi! Ja ikkunalla se olisi vielä vähemmän tiellä tai tien tukkeena kuin tuossa oviaukossa. Meillä on tosiaan sähköpatterit, eikä niitä saa tulipaloriskin vuoksi peittää, niin ei tällaista melko leveäksi levitettävää verhoa voi ikkunaan laittaa. Muuten olisin laittanut itsekin ikkunalle. Eipä kestä vinkistä, kiva jos oli osuva :)

   Poista
 6. Hauska idea ja näyttää hyvältä! En ole tuollaiseen aiemmin törmännyt, mutta ehdottomasti hyvä vaihtoehto muovikuuselle ja perinteisellekin, jos sellaista ei voi syystä tai toisesta ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen nähnyt näitä ainakin viime vuonna jos ei vielä aikaisemminkin Facebookin eri ryhmissä ja joillakuilla kavereilla. Viime vuonna ihastelin verhoa toisilla, mutta en sitä itselle halunnut. Nyt se sitten iski meillekin, joulukuusiverhokuume!

   Kuulemma Ikeassakin on jonkinlainen vastaava versio, mutta en itse ole sitä tainnut nähdä.

   Poista
 7. Hitsit! Ostoskoriin meni! Tänään oli vielä joulutuotteet -30 %. Onneksi huomasin, että uusi asiakas sai kalleimmasta tuotteesta puolet pois, joten verho tulee nyt puoleen hintaan ja valo tuolla perusjoulualella.

  Katsotaan tuleeko silti joulukuusikin. Muovikuusta ei meillekään tule ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta, sepä sattui! Minä tilasin tuossa Jotexin tilauksessa verhon lisäksi pojan huoneen seinälampun, ja käytin tuon -50 % alennuksen siihen. Verho tuli melkein heti joulualennukseen oman tilauksen jälkeen, mutta turha kai tuota on enää harmitella. Tammikuussahan ne joulukoristeet vasta halpoja ovatkin, mutta siinä vaiheessa minulla on niin kova joulukoristeähky, ettei pysty enää joulua miettimään.

   Meillä oli joskus muovikuusi, mutta laitoin sen pois, kun se oli niin kauhean ankea ja muovinen.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!