maanantai 18. joulukuuta 2017

Jännät paikat - Lankku taipuu penkiksi JA ARVONNAN VOITTAJA


Jos elämästäni poistettaisiin kokonaan kaikenmoinen kokeilu, nikkarointi ja käsityöt, eläisin hyvin, hyvin tylsää elämää. Miten jännittävää onkaan, kun on käsillä joku projekti ja voi vain kuvitella, mitä tuleman pitää. Valmis lopputulos ei koskaan ole yhtä mielenkiintoinen kuin keskeneräinen työ. Kaluste on vain kaluste, mutta sen tekeminen on jotakin aivan muuta!

Penkin idea on teollisuusvakoiltu kierrätyskeskukselta, jossa joskus tuli vastaan samantyyppinen penkki. Tuttu kirvesmies höyläsi ja sahasi palat rautakaupasta ostetusta 5.4-metrisestä lankusta, ja viime päivät penkki on ollut minun käsissäni viimeisteltävänä. Ensin täytyi hioa osat, sitten liimata ja ruuvata ne paikoilleen, sen jälkeen pakkeloida ruuvinkannat ja nyt on pohjamaalikin pinnassa. Siis pintamaalia vaille valmista.Tähän käytin pohjamaalina Tikkurilan Multistoppia, jossa on oksalakka mukana. Valkoisen pitäisi nyt pysyä valkoisena eikä alkaa kellertää ajanmyötä. En ole ennen käyttänyt Multistoppia, mutta se tuntui hirveän mukavalta aineelta käsitellä: oli jonkin verran valuvaa, mutta pysyi hyvin hallussa. Imeytyi helposti, näyttää kuivuvan todella nopeasti (pintamaalata saa jo kuuden tunnin päästä). Haiskahtaa pikkuisen, mutta ei niin paljon, etteikö voisi sisällä maalata. Pintamaaliksi valitsin valkoisen Helmin.

Lankkua ja ruuveja ostaessani intouduin penkin alhaisista kuluista, vain 22 euroa! Ilo jäi tietysti lyhyeksi, kun piti ostaa vielä pakkelia (8 e), Multistoppia (22 e) ja pintamaalia (29 e). Tästä opimme, että tarvikekuluja ei kannata sen kummemmin ruveta ynnäämään, ettei tule paha mieli. On paljon kivempi ajatella, että penkki maksoi minulle laudan ja ruuvien verran, reilu parikymppiä :)))

Penkki on tulossa kylmään eteiseen, mutta luulen, ettei sitä vielä tuoreella maalilla kannata altistaa pakkasten armoille. Tasaantukoot ensin sisätiloissa. Ja miten kutsuvasti se näyttääkään etsivän paikkaansa juuri tuosta suuren ruokapöydän sivulta...


****

Kaupunkijuliste.fi:n arvonta on tullut päätökseen. Mukavan paljon tuli osallistujia; kiitokset kaikille kommentoijille! Arvoin voittajakommentin random.orgin kautta, ja voittajaksi selviytyi.....
Kotikaupunki Rauma
Kylkeen voisi sitten hankkia rakkauskaupunkini Helsingin.

Onnittelut Anskis! Laitatko minulle sähköpostia, niin saat tilattua haluamasi julisteen! Osoite on kirpparikeiju at hotmail.com.

4 kommenttia:

 1. Minä! Huikeaa!
  Ja vau mikä penkki! Tuo itse tekeminen on kyllä harmillisen hintavaa jos joutuu kaikki tykötarpeet alusta ostelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sinä! Onnea vielä :) Toivottavasti juliste ehtii pian perille ja on mieluinen!

   Itse tekeminen on tosiaan hirveän kallista. Maalipurkitkaan ei mitenkään ikuisesti kestä sen jälkeen, kun ne avaa. Ehkä puolikas purkki joitakin kuukausia, mutta jos on vähemmän purkin pohjalla, niin hukkaan menee, kun pääsee kuivahtamaan.

   Poista
 2. Aivan ihana penkki, uniikkikappale.
  Onnea arvonnan voittajalle ja ihanaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!