keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Heissulivei, hulvaton ilme - Tervetuloa kaivattu jämäkkyys


Muutoksen tuulet jatkavat puhaltelemistaan ja ovat nyt siirtyneet eteiseen! Voi että, olen kyllästynyt retroon, värikkääseen ja herttaiseen. Hrrr, herttaiset asiat! Ihan hetki sitten ihastelin kaikkea söpöä ja ihastuttavaa, mutta nyt kaikki sellainen saa vain vilunväristyksiä aikaan. Toisten kodeissa saatan yhä edelleen ihastella erilaisia tyylejä aivan laidasta laitaan, mutta omaan kotiin ei enää yhtään hulvattomuutta!

Eteinen kokee pienen muutoksen, kunhan käsillä oleva nikkarointiprojekti etenee. Romanttishenkinen rottinkisohva sai lähtöpassit! Löysin kirpparilta kivan tummansävyisen räsymaton, joka väreiltään olisi tosi kiva, mutta kooltaan saattaa olla turhan kapea. Kokeillaan, kunhan on, mitä testata. Niiiiimittäin.....Rottinkisohvan korvaa uusi penkki! En kestä, miten hieno siitä tulee! Löysin joskus aikoja sitten kierrätyskeskuksesta vastaavantyyppisen penkin, joka ei kuitenkaan sellaisenaan miellyttänyt. Jäin miettimään, josko vastaavan voisi rakentaa ihan itse. Kysyin neuvoa tutulta kirvesmieheltä (vinkkinä kaikille: alkakaa hengailla kirvesmiesten porukoissa), ja hän sitten intoutui höyläämään lankun ja sahaamaan palat valmiiksi asti.
Vielä riittää työtä, mutta malli on jo nähtävillä. Seuraavaksi täytyy hioa osat, liimata ja ruuvata ne, paklata ruuvinkolot ja kaksi oksanreikää, maalata pohjamaalilla (sellaisella joka sisältää oksalakan - nerokasta!) ja lopuksi maalata. Tästä tulee valkoinen. Asiallinen, siisti, suoralinjainen, konstailematon, jykevä ja pettämätön. Siis kaikkea muuta kuin rönsyilevä ja hullunkurinen.

Olen onnistunut pilaamaan käsittelemättömiä lautoja ja levyjä ilmankosteudella niin, että levyt taipuvat käppyrään, kun ne imevät kosteutta ilmasta. Tämä keskeneräinen penkki kuljetettiin kotiin varovaisesti muoveihin käärittynä. Annoin sen tasaantua huoneilmassa ennen muovien poistamista, ja tosi pelokkaana ne lopulta otin pois. Ainakaan vielä lankut eivät ole kipristyneet käppyrälle, joten jospa se nyt jo pärjäisi! Tämä eteiseen tuleva penkki on tietysti liian pitkä pöydän päähän, mutta eikö vain vähän lyhyempänä olisikin aika hieno juuri tuossa noin! Niin kuin vanhanaikainen pirtin penkki, mutta modernimpi versio.

Joku innostuksen puuska se tästä penkistä sitten levisi, ja päätin, että kokeilen nikkaroida samoilla tulilla myös hyvin yksinkertaisen sohvapöydän. Tässähän on tietysti ihan kaikki maailman mahdollisuudet epäonnistua, mutta onneksi siitä ei vielä tässä vaiheessa tarvitse murehtia. Suunnittelu- ja tekemisvaiheessa voi ihan rauhassa olla lapsellisen innokkailla mielin! Epäonnistumista voi miettiä sitten, kun pilkkoo mönkään mennyttä häkkyrää takkapuiksi ja häpeää, että on koskaan tullut julkisesti julistaneeksi mahtipontisia suunnitelmiaan!

PS. Huomenna tulee blogiin hirmu kiva arvonta; tulepa kurkkaamaan!

5 kommenttia:

 1. Moikka! Kirvesmiehen/puusepän kanssa hengailu todellakin kannattaa...me rakennetaan nyt uutta taloa :D
  Minun silmää miellyttää oikein kovasti penkin malli;järkevä ja suoralinjainen. Mukautuu mihin vain. Voisin toivoa mieheltäni samanlaista. Yleensä hän kuitenkin vastaa näihin minun puuhuonekalutoiveihin kieltävästi. Ongelmana on juurikin tuo kuivan puun saanti. Tahtovat penkit ja pöydät kasvaa kieroon. Mutta ei maalailla piruja seinille. Tosi hyvältä näyttää sun penkki.
  Hyvää joulun odotusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ani! Pitkästä aikaa! Siitä ei ole kauaa, kun kävin sinun blogia kurkkaamassa, josko olisit tullut takaisin! Tule heti takaisin blogimaailmaan!

   Ja voi vitsit, uusi talo! Aivan mahtavaa, tosi paljon onnea uuteen kotiin!

   Minusta tuosta penkistä tuli kyllä hirveän hieno, kivempi kuin osasin odottaa. Eteiseen sitä tosiaan suunnittelin, kun haluan selkeyttä ja sellaista siistimpää ilmettä. Mutta tuppasin sen nyt tuohon pöydän eteen, ja tykkäänkin siitä siinä. Eteisparka!

   Puu on kyllä kranttua! Olin tosi tarkka tämän kanssa, ja pidin sitä hyvän aikaa sisällä ennen käsittelyä. Hioin ulkona pölyn takia, ja yhteen kohtana kyllä tuli pieni halkeama. Huomasin sen pihalla, en tiedä tuliko se siinä vai jo aiemmin. Onneksi tuo nyt on tuollainen vähän krouvimpi kaluste, mutta jos olisikin tehnyt vaikka keittiön kaappeja, niin voisi ottaa pattiin pienempikin halkeama!

   Oikein hyvää joulun odotusta :) Jos alat taas bloggaamaan, niin ilmoita! Tykkäsin kovasti sinun blogista ja tavasta kirjoittaa.

   Poista
 2. Kääk,joko rottinkisohvasi meni kaupaksi!?nimim.oululainen ihiminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ja anteeksi tosi myöhäinen vastaus! Laitoin sohvan myyntiin jo ennen tätä postausta, ja se meni heti!

   Mutta rottinkihan on nyt tosi in, joten jos ei budjetista väliä, niin niitähän saa uutenakin :) Ja Tori.fi kannattaa aina kurkata :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!