torstai 2. marraskuuta 2017

Tapettia taustalle


Vanha lempparikaappi ehti jo jokin aika sitten tavaraähkyssä menettää lemppari-statuksensa, kun sille ei oikein tuntunut löytyvän tilaa. Pahimmillaan se tungettiin parempaa tulevaisuutta odotellessa olohuoneen keskelle tientukkeeksi, niin että koko kaapin näkeminen otti vain pattiin. Uusi paikka löytyi pakastinta siirtämällä kummallisesta välitilasta, pienestä käytävänpätkästä olohuoneen vierestä, ja kaapin lähtöpassit peruttiin. 

Kesällä löysin kirpparilta muutamalla kolikolla pari rullaa mustavalkoista tapettia, jolle ei sen kummemmin ollut käyttökohdetta mielessä. Nyt muistin tapetin olemassaolon ja innostuin kokeilemaan sitä kaapin takaseinään. Ja voi vitsi miten kiva siitä tulikin! En arvannut, että lopputuloksesta olisi tullut niin mieluinen, ja ryhdyin puuhaan vähän vasemmalla kädellä: ajattelin, että kyllästyn tapettiin kuitenkin ennen pitkää, joten kiinnitin sen pelkästään sinitarralla. Ennakoin siis tympääntyneenä tulevaa poisto-operaatiota ja mietin, miten rasittava tapettia on sitten viikon päästä rapsutella irti. Taustasta kuitenkin tuli niin yllättävän kiva, että enteilen sille pitkää ikää. Sinitarra ei oikein jaksa pitää rullalla ollutta tapettia suorassa, joten liisteröintihommia on tiedossa.

Sisältö ulos ja takaisin vain ne tavarat, jotka oikeasti haluaa pitää. Sisältö keveni pienen kirjapinon verran.Nyt on lempiastiat taas lempikaapissa turvassa. Ankean aneeminen ennen-ilme ja uusi ja uljas nyt-näkymä:Kaapin taustalevy on alkujaan samanvärinen kuin kaappikin. Levy on joskus maalattu tummansinisellä, ja vuosi sitten maalasin sen valkoiseksi muka siksi, että värikkäät astiat nousisivat valkoista vasten jotenkin paremmin esiin. Aivan ihme juttu, mutta asia olikin täysin päinvastoin: tummempi tausta tuntuu selkeästi olevan astioiden mieleen. Enpä olisi kokeilematta uskonut! Jotenkin värikäs tausta kokoaa tavarat yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, ja koko kaappi näyttää niin paljon paremmalta. Kotoisalta, muhkealta ja täyteläiseltä.

Arvelin jo, että ihana tapetti jää aivan käyttöä vaille, mutta olipa hyvä, että keksin kokeilla sitä vitriinille. Nyt onkin oikea sisustuspuuska päällä: ensin vitriini, sitten eilen ostetut opetustaulut seinälle ja vielä takkihyllyn tyhjennyskin syysvaatteista! Ulkona pyryttää lunta ja olo on kuin lumisadepallon sisällä: tekee mieli rakentaa pesä valmiiksi talven varalle.

14 kommenttia:

 1. Loistava uudistus! Tuo tumma tapetti todellakin tuo astiat esiin ihan eri tavalla kuin valkoinen väri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin siinä hassusti tosiaan niin kävi, vaikka olisin ajatellut, että ihan toisinpäin! :) Pitäisi vielä ostaa liisteriä ja viitsiä ruveta tuunailemaan ihan tosimielellä.

   Poista
 2. Siitähän tuli komea, kyllä kannatti! En ole koskaan tykännyt valkoisesta taustasta astioiden takana, ne todellakin näyttää valjulta niin kuin itsekin totesit, etenkin lasiset. Tapetista on moneksi kun vain mielikuvitusta riittää ja sitähän sinulla riittää : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :)

   En ole ajatellutkaan, että valkoinen olisi valju tausta, mutta niinpä tuo näyttää olevan nyt, kun on mihin verrata. Tuosta tapetista tykkäsin tosi paljon, ja se näyttää minusta hirveän kivalta noin isona pintana. Rullalla hahmotin kuviot enemmänkin kahtena toistuvana kuviona, mutta isona pintana toistuu minun silmässä neljän kuvio :)

   Poista
 3. Onnistunut ja hyvännäköinen tuunaus! En olisi minäkään uskonut että tumma tausta nostaa esineet noin hyvin esiin. Hyvä kontrasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja samaa ihmettelen itsekin! Kun nuo pienet Kastehelmen tuikkukipotkin on niin "sekalaisia" ja eriparisia, en olisi ikinä uskonut, että vielä sekalaisempi näyttävä tausta voisi sopia niiden pariksi! Silmää viilataan linssiin!

   Poista
 4. Kaapista tuli hyvän näköinen, tausta sopii hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Tämä oli minullekin mieluinen muutos.

   Poista
 5. Tämä kaappi on ollut mun ihailun kohde koko sen ajan, jonka olen lukijanasi ollut :) ja edelleen se on minusta niin kaunis. Muistanko väärin, että tämä oli sinulla myynnissä sillon joskus? Oli niin lähellä, että olisin siitä tarjonnu. Taisi siippa olla silloin reissussa niin en saanut kysyttyä sieltä mielipidettä, mutta jos vielä joskus myyntiin laitat, toivottavasti bongaan myynti-ilmon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihana kaappi, ja onneksi se nyt löysi paikkansa tuosta kummallisesta kolosta :) Se saa olla omassa rauhassaan, mutta se näkyy olohuoneeseen.

   Laitoin kaapin kesällä myyntiin muistaakseni FB:n kirppispalstalle (vai oliko Tori?). Sitä kävi yksi pariskunta katsomassakin, mutta pitivät kai liian kalliina, enkä antanut alennusta :D

   Miepä muistan sinun kainon pyynnön, jos joskus kävisi niin surkeasti, että kaappi menisi taas myyntiin. En usko, että sellaista tapahtuu, paitsi jos voitan lottovoiton, pääsen muuttamaan metsään ja luovun kaikesta lopusta omaisuudesta. Eli ei kannata kuitenkaan henkeä pidätellä :)

   Poista
 6. Nyt näyttää paljon paremmalle tuo kaappi!Ihan kuin eri kaappi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minusta siihen tuli ihan uudellalailla ryhtiä nyt!

   Poista
 7. Tosi kiva uudistus, tapetti tuo ihanaa syvyyttä kaappiin. Tykkään <3

  VastaaPoista
 8. Todella hyvä oivallus. Pienikuvioinen ja nimenomaan tumma tapetti ikäänkuin kokoaa kaapin sisällön yhtenäiseksi.

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!