maanantai 27. marraskuuta 2017

Puunaten kohti joulua


Pieni hetki enää joulukuun alkuun. Olen juuri aloittanut perinpohjaisen, järjestelmällisen joulusiivouksen, ja aion huone kerrallaan puunata kodin joulukuntoon viimeistä kaapin nurkkaa myöten. 

Kastehelmen kipot pääsivät ryhmäkuvaan, kun kaveri halusi nähdä, mitkä värit jo omistan. Kippojen paikka on vitriinissä, mutta yleensä muutama kynttiläkippo löytyy jostakin päin olohuonetta. Kylmempään aikaan esillä on kylmempiä värejä, keväällä sitten hempeämpiä sävyjä. Punainen on esillä aina joulun aikaan, keltainen pääsiäisenä.Tällä kertaa on kolmen sinisävyisen kipon vuoro olla esillä. String-hylly on vähän kuin taulu, joka näyttää aina eriltä tavaroista riippuen.Valkoiset kynttilät lasiastiassa ovat vähän kuin kukkakimppu. Yksinkertainen ja kaunis pieni tarpeellinen tavara.


Meillä odotellaan nyt kovalla innolla lapsen huoneeseen tilattuja juttuja. Hetken aikaa harkitsin itse näpertäväni sängynpäädyn, mutta päädyin kuitenkin tilaamaan valmiin, kun tarvikkeiden hinnat kohoaisivat kevyesti kaupan luokkaan. Kattovalaisin lienee viimeisin saapuva asia, ja se tulee vasta joulukuun puolivälin kieppeillä, joten meillä on tässä hyvää aikaa valmistella huonetta tiptop-kuntoon ennen uusia tavaroita. Kaappien läpikäyminen on jo aloitettu heivaamalla ihan kaikki koko seinän mittaisesta kaapistosta toiseen huoneeseen. Ajattelin kokeilla nyt sellaista taktiikkaa, että paikoilleen pääsevät vain ne tavarat, jotka todella haluaa pitää. 
 
Nyt olisi oiva tilaisuus kuurata tyhjillään oleva kaapisto, mutta missä onkaan siivousinto, kun sitä tarvitaan? Turha kai sitä on odotella; ei auta kuin ottaa rätti käteen ja ryhtyä kuuraamaan.

6 kommenttia:

 1. Oi mikä Kastehelmi-kokoelma <3 Olen ihan hassuna noihin tuikkukippoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin nämä Kastehelmen tuikkukipot on hirmu kivoja :) Joistakin muistakin Kastehelmen astioista tykkään, mutta esimerkiksi ne juomalasit on minusta kömpelöt. Mutta tuikkukipot, niissä sitä on jotakin!

   Poista
 2. Olet kyllä reipas! Ihania kippoja, huima värikirjo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikku hiljaa puunaten ei tunnu niin pahalta :) Lapsen huoneessa on seinän mittainen kaapisto, jonka siivoamisessa menee vaikka kuinka kauan, mutta muuten olen yrittänyt edetä yksi pieni kohde kerrallaan :)

   Poista
 3. Nää kastehelmet on kivoja, kerään itsekin näitä tuikkukippoja:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä, jotenkin symppiksiä :) Kastehelmen lautaset on myös minusta tosi ihania. Meiltä löytyy myös jälkiruokakulhot (ei ne jalalliset, niistä en tykkää), kakkuvati, isompi kulho ja iso lautanen :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!