maanantai 13. marraskuuta 2017

Piirileikkiä olohuoneessa


Olohuoneessa on taas käynyt pienimuotoinen pyörremyrsky: vanha keinutuoli siirtyi sinne, mistä oli tullutkin (kuistille), rottinkituoli tuli tilalle ja möhkylämäinen puulaatikko siirtyi nurkkaan piilottelemaan. Ei se kovin hyvin onnistu olemaan näkymätön, mutta tulipa edes vähän lisää tilantuntua tähän tukkoiseen tupaan.

Harkitsin vakavasti valkoisen 60 x 60 -kokoisen Hay Tray -tarjotinpöydän ostamista, mutta päätin nyt kokeilla, josko pieni sivupöytä täyttäysi Hayn tehtävän. Ainakin hetken aikaa! Minusta on kauhean vaikea tehdä ostopäätöksiä niin, että valitsee sellaista, mitä sitten jaksaisi pidempäänkin katsella, joten ajattelin viivyttää tätä tuoretta mielihalua ja katsoa, josko vielä jonkin ajan päästä uusi pöytä tuntuu tarpeelliselta. 

Kyllähän se Hay tähän sopisi, mutta tarvitsenko minä sitä kuitenkaan?

Tästä siis lähdettiin. Keinutuoli on ihana, mutta se vaatii ympärilleen niin valtavasti tilaa, että se sai nyt mennä takaisin kuistille. Sen jalakset tulevat takapuolelta niin pitkälle, että vaatekaapille joutuu kömpimään esteiden lävitse niin kuin joku vuoren valloittaja. Ilman sitä valloituksen jälkeistä onnistumisen iloa ja riemua.Kenkäloota taas siirtyi nurkkaan, vähän häpeämään itseään. Niin monet kerrat olisi tehnyt mieli maalata laatikko valkoiseksi tai mustaksi, mutta eihän sitä enää sitten ennalleen saa. Ja mitä mieltä on omistaa vanha armeijan kiväärilaatikko, jos se ei saa näyttää vanhalta armeijan kiväärilaatikolta? Laatikossa säilytetään polttopuita, joten se on pakollinen kapistus olohuoneessa.Hmmmm.... Mutta olisi se kyllä vähemmän vihreä, jos sen maalaisi. Olisiko se pyhäinhäväistys vai sittenkin ihan hyvä juttu?

Taas on uusi viikko otettu vastaan. Käsittämätöntä, että marraskuukin alkaa olla jo puolessa! Kaupat ovat taas ihan täynnä joulua, mutta ei kyllä yhtään tunnu siltä, että joulu olisi pian. Pari viikkoa pitää vielä odottaa, ja sitten saa laittaa joulukoristeita. Tosin valoja voisi laittaa jo aikaisemmin, niin tämä järkyttävä pimeän aika tuntuisi edes vähän siedettävämmältä.

7 kommenttia:

 1. Maalia laatikon pintaan vaan! Hieno se on noinkin, mutta ei varmasti yhtään sen huonompi olis uudelleen maalattunakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko? Raaskisko tuota? Tässä on kaksi puolta: toisaalta meillä on liikaa vihreää ja puulaatikko on hirveä möhkylä. Mutta toisaalta se on kauniisti kulunut ja omanlaisensa, eikä sitä sitten maalin jälkeen saa ennalleen.

   Ehkä meillä pitäisi olla kokonaan ihan toinen laatikko puita varten, sellainen jota raaskii tuunailla :D

   Poista
 2. Yrittäisin ennemmin häivyttää tuon tekstin poies.Armeijankivääriloota tosiaan on maalauksen jälkeen enää pelkkä loota. T.S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin siinä kyllä sitten käy, jos sen maalaisi. Tekstiä ei varmasti saa pois: muistelisin, että se on ihan huonekalumaalilla maalattu. "Kenkäloota", voi hyvän päivän, että pitikin maalata typerä teksti! :D

   Poista
  2. Olen samaa mieltä kuin anonyymi, maalaamisen jälkeen se on vain pelkkä loota. Ei vanhasta kannata tehdä uuden näköistä. Jos se häiritsee silmää tuollaisena, kannattaa ennemmin viedä se toiseen huoneeseen rauhoittumaan ja hankkia tilalle olohuoneeseen toinen loota. Jonkin ajan päästä se on taas mukava kaivaa esille sellaisenaan

   Poista
 3. Uusi järjestys näyttää kivalta! Mäkin varmaan maalaisin laatikon.. Maalaa se vaaleanvihreäksi?! Sitten se olisi vielä ikään kuin vähän "muistoksi" armeijamainen, mutta kuitenkin nätimpi ;)?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota maalaamista joka päivä. Jos se olisi joku vain laatikko, maalaisin heti, mutta nyt kun se on tuollainen historiallinen kapistus, en millään raaskisi sitä pilata. Pitäisikö ihan vain suosiolla ostaa joku toinen puinen laatikko? Sitä voisi sitten maalailla mielin määrin!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!