perjantai 3. marraskuuta 2017

No onkos tullut kevät


Lumi tuli, lumi suli ja eilinen lumisadepallo-olo on aivan tipotiessään. Vesi tippuu räystäiltä ja on saapunut uusi kevät. Omenapuuhun jääneet vihreät omenat ovat yön aikana muuttuneet mädän ruskeiksi. Vieläköhän joku tilhi käy niitä napsimassa?

Pakkanen viipyi kuitenkin sen aikaa, että ehdin tuulettaa peitot, tyynyt ja matot. Ainoastaan talvisen siivouspäivän jälkeen voi tuntea tietynlaisen raikkauden, kun juuri tampatut matot hohkaavat pakkasilmaa.

Opetustaulut nousivat olohuoneen seinälle valistamaan oleskelijoita. Ehkä joku kevyt valoketju voisi vielä sopia niiden ympärille. Elmon mielestä muutos on yksi hailee, mutta muksun mielestä taulut ovat kuulemma aivan hirveät, aivan hirveät.Vihreä villapeitto oli pidempään pois käytöstä, mutta nyt se taas otettiin lämmikkeeksi. Siellä ne hurtat taas rötköttävät. Välistä täytyy kurkata ikkunasta, millä mallilla maailma makaa, ja sitten voikin ruveta itsekin makoilemaan. Talven ajan koirat saavat pitää lämpimät reuhkansa, mutta keväällä pitää varata uusi parturiaika. 


Manu nukkuu varuilta silmät puoliksi auki :/Huopikkaat saavat nyt väistyä syrjään kumisaappaiden tieltä, mutta eiköhän talvitöppösillekin pian taas käyttöä löydy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!