maanantai 6. marraskuuta 2017

Kakku banaanien tuhoksi


Valittelin kaverille kerran, miten nopeasti banaanit tummuvat ja menevät pilalle. Kaveri vinkkasi banaanikakusta, johon muuten turhan kypsät banaanit olisivat juuri sopivia.

Reseptejä banaanikakuille löytyy monenlaisia, mutta nyt viikonlopun kunniaksi etsin käsiini sellaisen, johon tarvikkeet löytyivät jo valmiiksi kaapeista. Joissakin banaanikakkuresepteissä käytetään kuohukermaa, mutta sitä ei meiltä löytynyt, joten etsin toisenlaisen ohjeen. Täältä löytyi tämä banaanikakun resepti, joka on nyt hyväksi todettu! Jo aineksia pöydälle kasatessa pystyi haistamaan, miltä kakku tulisi maistumaan: banaania, inkivääriä ja kanelia, eli vähän talvisen tai jouluisen mausteista. Muussattu banaani on kuivakakun sisällä mukavan makea lisä.

Kakku on tosi yksinkertainen valmistaa, mutta uunissa sillä vierähtää tunnin verran.





BANAANIKAKKU



150 g voita
3 dl sokeria (2,5 dl riittää myös)
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl suolaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3-4 banaania

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat ja sekoita kuohkeaksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Muussaa banaani (haarukalla onnistuu).
3. Lisää banaani ja kuiva-aineet sokeri-voi-seokseen vuorotellen.
4. Paista 170 asteessa tunnin verran.

Vuoka on kahdesta omasta vaihtoehdosta mallia "isompi" eli olisiko se kahden litran vuoka? 





Mehevää ja makeaa! Banaanikakku oli meille uusi tuttavuus, mutta tämä kiva resepti jää varmasti meillä käyttöön.
 

4 kommenttia:

  1. Kiva, nyt on ohje johon ei tule appelsiinimehua, sitä nimittäin harvoin löytyy kaapista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä taas löysin sellaisia ohjeita, joissa oli muutama lusikallinen kuohukermaa. Kuohukerma on sellainen, mikä pitäisi erikseen ostaa, ja sitten jäisi iso osa purkista käyttämättä. Kerman voi tietysti kipata mihin vain kastikkeeseen, mutta joskus sitä vain haluaa leipoa siitä, mitä kaapista löytyy!

      Kauralastut ja mokkaruudut on myös sellaisia, joita voi sen kummemmin ostoslistaa tekemättä tehdä, jos tekee mieli ruveta leipomaan :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta!
    Leivoin kakun gluteenittomana ja toimi hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Hyvä kuulla, että resepti toimii gluteenittomanakin!

      Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!