tiistai 24. lokakuuta 2017

Suolaista ja makeaa


Muksu viettää tällä viikolla 12-vuotissyntymäpäiviään. Synttärit ajoittuvat harmittavalla tavalla Oulun syysloman aikaan, mikä tarkoittaa, ettei kaverisynttäreitä koskaan kannata järjestää oikeana synttäripäivänä. Syyslomalla lomaillaan usein mummolassa, joten näpsäkästi järjestettiin pienimuotoiset kahvittelut serkkujen kesken.

Poika sai itse päättää kestien tarjoilut, eikä täytekakkua tehty ollenkaan. Suolaisella linjalla mentiin: ruokana itse tehtyä pitsaa, naposteltavina rieskarullat, cocktail-tikut ja dippailtavat kasvikset. Makeaa linjaa edusti juustokakku. 

Mummolassa on hauska kattaa pöytä vierailla astioilla. Limpparilaseiksi katettiin vähän riskillä pienimmällekin tenavalle fiini viinilasi.Hirmu kivaksi jutuksi osoittautui yhteinen riehakas leikki, jossa avattiin tiukkaan sanomalehtisykkyrään paketoitu suklaalevy. Vuoro kiertää piirissä niin, että avaamisvuoron saa, kun heittää nopilla tuplaluvun. Sitten puetaan päälle mummon vanhat aurinkolasit ja papan karvahattu sekä kinttaat. Omaa vuoroa kestää vain hetken verran, kun seuraava ehtii jo saada nopilla sopivan luvun. Päätettiin siskon kanssa, että järjestetään jatkossakin sukupippaloissa joku vastaava leikki.

Koiralenkillä törmättiin tänään kylän raitilla vanhaan opettajaan kahdenkymmenen vuoden takaa ja vaihdettiin siinä muutama sananen. Pienellä paikkakunnalla on aivan erilainen tunnelma kuin isommassa kaupungissa, jossa naapuritkaan eivät moikkaa. Jos koko kylässä on parisataa asukasta, kuuluu ehdottomasti asiaan tervehtiä tai jopa höpötellä niitä näitä, vaikkei olisi hajuakaan, kuka juttukaveri on. Aikanaan oli kauhea hinku pois Lapin peräkylästä, mutta viime vuosina on alkanut iskeä jonkinmoinen kotiseutukaipuu. Onpahan umpiankeata palata takaisin tasaiseen, harmaaseen Ouluun, mutta onneksi saadaan vielä hetki täällä oleskella!

4 kommenttia:

 1. Kiitos kivointa ideoista!
  Lauantaiksi pitäisi saada juhlat pystyyn, joten tarpeeseen tuli 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän myöhässä vastaan; toivottavasti oli kivat pippalot! :)

   Poista
 2. ompa vaan ihanan tunnelmallista, tunnelmasta puhumattakaan, ja että Suomi 100;ki otettu huomioon, ku kerta Suomenlippuki kuvassa mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Oletpa tarkkasilmäinen, kun bongasit sen :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!