lauantai 7. lokakuuta 2017

Muutama muikea kirppislöytö


Pientä puljailua on taas tapahtunut! Nyt kun illat ovat pimeitä, alkaa kaivata ekstravaloja. Pojan huoneen hehkulamppuvalosarja siirtyi saunan oven kahvoista tehdyille naulakoille, jossa ne saavat olla päällä yötä päivää. Muutama uusi kirppislöytökin on ruokailunurkkaukselle eksynyt. Hölmöjen keramiikkakippojen kerääjien seurasta tässä päivää! Sipulinmuotoinen maljakko oli niin uuvelo, että se oli aivan pakko kantaa kotiin joukon jatkoksi. Se on niin ruma, että se jo nousee rumuuden yläpuolelle. Ihmeellisen koukuttava kippo! Sen pohjassa lukee Savitiimi Finland, josta ei kyllä googlettamalla löydy muuta kuin yrityksen perustamis- ja lopettamisajankohdat (1997-2005). Ehkä sipulinmuotoisilla maljakoilla ei ollut tarpeeksi kovaa menekkiä. Ehkä ne olivat edellä aikaansa.Pelastusarmeijan kirpparilta seuraavan jutun kuvauslainaan valitsemani Marimekon kankaasta tehty taulu päätyi sittenkin meille kotiin. Sen taakse pitäisi nakutella naru, että taulu voisi roikkua toisesta mustasta nupista.
 
 

Nyt oli kovat kirppislöydöt, mutta ehkä muikeimmista muikein oli tämä opetustaulu. Tämäkin on omalla tavallaan yhtä aikaa ruma ja samalla superhieno. Neljä euroa eli ihan ilmainen!

"Tarrakuvasarja Hammashoito, Suunnittelu Mannerheimin lastensuojeluliitto, Kustantaja SOK-koulupalvelu" lukee alareunassa. Voisikohan taulu olla 70-luvulta? Kirveen kuva tässä opetuksellisessa taulussa ilahduttaa minua aivan erityisesti.
 


Kaksi uutta taulua on nyt ilmestynyt meille yhtä aikaa, eli taulujen kokonaismäärä on yhtäkkisesti tuplaantunut! Hammasjuliste pitäisi kehystää, mutta en ole keksinyt sille vielä paikkaakaan.

Eipäs sitten muuta kuin oikein rattoisaa lauantai-iltaa! 
 

11 kommenttia:

 1. Nauran täällä taas mahakippurassa, sinulla on niin ihana tyyli kirjoittaa!!! Hyvät ovat löydöt, niin sinun näköiset 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Ei kun... hetkinen, hetkinen.... Minun näköiset? Juuri kun kerroin, miten ihastunut olen rumiin tavaroihin :O

   :))))

   Poista
 2. Mahtavat löydöt! Mä olen törmännyt sipulimaljakkoon pariin otteeseen kirppiksillä, mutta vielä en ole "sortunut".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on jonkinmoinen muistikuva sipulimaljakosta! Vai olisiko se ollut joku toinen syötävä asia? Keraamiikkakippo kuitenkin, mutta en muista missä olen sen nähnyt!

   Sipulimaljakko tulee vielä sinun uniin, ja ensi kerralla sorrut!

   Poista
 3. Minähän siis sain tuon sipulimaljakon lahjaksi joskus mummoltani... olisko ollut sitä 90-luvun loppua. Käytin jopa sitä sitä välillä vaikka lahjan saadessani olin sanaton tuon melko mykistävän esineen edessä. Kaapissa se on majaillut suuren osan elmämäänsä, ja siellä se on nytkin. En ole pystynyt heittämään poiskaan koska lahja mummolta. Mutta ei sitä kyllä esilläkään tule pidettyä. Ehkäpä tulevaisuuden muotia tosiaan? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Googletin sipulimaljakkoa, ja ensimmäisenä hakutuloksena on monta vuotta vanha keskustelu Huuto.netin palstalla. Sieltä löytyy kaksi muutakin sipulimaljakon omistajaa!

   Ei muuta kuin sipulimaljakko kaapista esille! Ollaan yhdessä edellä aikaamme :)

   Ihan tässä juuri uutisoitiinkin siitä maailman kalleimmasta tuhannen vuoden vanhasta keramiikkakiposta, joka myytiin huutokaupassa reilulla 30 miljoonalla dollarilla. Toki tuhat vuotta on aika pitkä aika odottaa arvonnousua, mutta ennemmin tai myöhemmin sipulikipon aika koittaa.

   Minkälaiset kukat sinusta sopii sipulin kanssa yhteen? Mikä kasvi voisi ikään kuin kasvaa sipulin varren sisältä?

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitokset! Vielä pitäisi sen verran rykäistä, että ostaisi julisteelle kehykset. Muksu ei sitä huoneeseensa kuulemma huoli, mutta kyllä sille paikka vielä jostakin löydetään.

   Poista
 5. Tommosen hammasjulisteen muistan omasta lapsuudesta..oon syntynyt 76..että oisinko nähnyt sen sitten 82-83 hammaslääkärissä🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen syntynyt 85 ja muistan lapsuuden hammaslääkäristä sellaisen vihkosen, jossa oli eläimiä ja loruja. Ainakin pupujussikka ja loruna Popsi popsi porkkanaa. Siilikin taisi olla. Olisiko siili syönyt viiliä?

   Ja sitten oli sellainen superjännittävä kalenteri, jossa sai raaputtaa kolikolla kuvan esiin aina, kun oli harjannut hampaat! Sen kuvia en muista ollenkaan, mutta muistan, että jännittävää oli.

   Poista
  2. Noissa minun muistelemissa jutuissa oli kyllä ihan mukavat kuvitukset. Tämä juliste voisi minusta olla vaikka kauhuelokuvasta.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!