perjantai 20. lokakuuta 2017

Muutama mökki ja muuta täytettä pukinkonttiin


Lokakuu ei edes vetele viimeisiään, ja tämä tarkan markan täti on jouluvalmisteluissa jo hyvällä mallilla! Olemme lähdössä syysloman viettoon mummolaan kaukaisia sukulaisia tapaamaan, ja ajattelin samoilla käymisillä viedä muuallekin päin Suomea tarkoitetut joululahjat. Ei tarvitse joulun alla enää ruveta paketteja raahaamaan, eikä varsinkaan lähettää postissa. Mikä säästö!
Normaalisti joululahjastressi iskee marras-joulukuussa, mutta tänä vuonna olen bongaillut lahjoja pitkin vuotta tammikuun alennuksista alkaen niin, että nyt on enää muutama pieni paketintäyte hankkimatta, suklaata ja sellaista pientä. Pieni näpertelemisvimmakin iski, ja sahailin isälle lahjaksi kolme mökkiä, joiden sisälle on tarkoitus laittaa led-tuikut.Porasin mökkien kylkeen reiät, joista muodostuu teksti JOU LU ILOA. Jos tekisin mökit uudestaan, tekisin niistä linnunpönttöjä ja poraisin tekstireiät suuremmalla, että valo kuultaisi enemmän.Kasasin lahjat ja lahjalaatikot yhteen, ja myhäilen tyytyväisyyttäni. Tämän vuoden strategia täytyy ottaa myöhemminkin käyttöön: niin vaivattomasti, edullisesti ja stressivapaasti tämän vuoden lahjarumba hoitui.Vaivattomasta ja stressivapaasta päästäänkin Manuun. Manu on ottanut keksimäni joululahjatyylin kokonaisvaltaisesti elämänasenteekseen. Juu, sängyllähän se taas, mutta olen jo antanut periksi. En raaski ajaa koiraa pois, kun se näyttää niin ressukalta. Ei Manu oikeasti ole niin viaton miltä näyttää; olen aivan varma, että se manipuloi ihmisiä kylmän laskelmallisesti minkä kerkiää. Tui tui!Vielä viimeisillä valoisilla hetkillä ehtisi tehdä jotakin merkittävää, ennen kuin syysloma koittaa.

6 kommenttia:

 1. Tosi kiva lahja idea nuo mökit. Täälläkin on ekat lahjat tehty ja paketoitu. Muutamalle tärkeälle ihmiselle pitää vielä lahjat keksiä, mutta stressiä en ole minäkään hakemassa näissä jutuissa, vaan ajoissa teen kaiken valmiiksi.
  Ihanaa viikonloppua ja lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassulta tuntui jakaa joululahjat jo syyslomalla. Tietysti ne avataan vasta jouluna, mutta nyt on eri paikkoihin menevät lahjat jo viety samalla reissulla.

   Mulla on vielä tältä vuodelta pikkuisen lahjahommat kesken, mutta eihän nyt kyllä ole edes marraskuukaan vielä! En ole koskaan ennen ollut näin ajoissa.

   Poista
 2. Hyvä kun isot paketit saa itse viedä perille. Postimaksut on nykyään tosi kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne kyllä on tosi kalliita. Viime jouluna postitin yhdet villasukat, ihan tavalliset, melko lyhytvartiset. Postikuluja tuli järkyttävät 9.90 euroa! Sen jälkeen olen käyttänyt Smartpostia aina kun mahdollista. S-koko on muistaakseni vain 5.90 euroa, ja siinä saa jo tosi monet villasukat postitettua :)

   Poista
 3. Onpa ihanat mökit! Täällä on muutama lahja jo ostettu, mutta monta vielä uupuu. En kuitenkaan ota siitä stressiä, kun rakastan joululahjojen hankkimista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluun kyllä kuuluu tietynlainen hössötys! Tykkään jouluvalmisteluista, siitä että siivotaan paremmin, askarrellaan, leivotaan ja laitetaan lahjoja :) Mulle ei tulisi joulu ilman hössöttämistä, mutta ajattelin tänä vuonna hössätä muista kuin lahja-asioista :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!