torstai 26. lokakuuta 2017

Kirpparin kautta keittiöön


Pelastusarmeijan kirppisjutun vuoro! Tällä kertaa somistin lainatavaroilla miehen juuri maalatun 50-lukuisen keittiön.

***

Kaunis kattaus syntyy ihanilla astioilla60-luvun keittiö koki raikastuksen, kun vanhat tapetit poistettiin ja seinät maalattiin. Tarkkaan harkittujen pienten esineiden myötä pölyinen työmaa muuttui oikeaksi keittiöksi. Ensimmäinen kattaus ja ensimmäinen ateria uudessa keittiössä!


Kolmikymppisen miehen keittiö kiiltelee rempan jäljiltä raikkauttaan. Pieni mutta valtavan isotöinen pintaremontti 1960-luvun keittiöön on juuri saatu valmiiksi.

Vihdoinkin nuhjuiset tapetit ovat historiaa! Remonttipölyt on huiskittu, ja kaikki loputon vaivannäkö pelkkä muisto vain.

Keittiörempan vaiheisiin kuuluu monta vau-hetkeä: kun saa tapetit irti, kun saa maalin pintaan, kun saa suojapaperit lattiasta ja kun saa uudet, remontin ajan jemmatut tavarat ja astiat paikoilleen.

Suurin käännekohta on, kun remonttiajan einespitsat vaihtuvat oikeaan, ajan kanssa tehtyyn ruokaan.

Miten mahtavalta tuntuukaan kantaa vaivalla työstettyyn tilaan muutamat tarkkaan harkitut astiat ja somisteet! Ensimmäisen kattauksen myötä keittiö herää eloon.Pöytä on katettu Pelastusarmeijan kirpparilta löytyneillä astioilla. 60-lukuinen taittopöytä ja pinnatuolit ovat nettikirpparilöytöjä. Erityisesti valkoiset astiat näyttävät syötäviltä rouheaa puuta vasten.Hattuhyllyllä alkoi uusi, entistä uljaampi elämä, kun se siirrettiin eteisestä keittiöön. Naulakkoon voi ripustaa vaikka paistinpannun. Vihertävät lasipullot ja mystisen eksoottisilta tummaa seinäpintaa vasten näyttävät verhotupsukat ovat Pelastusarmeijalta.Hups, roiskahtiko? Musta keittiöjakkara sai osumaa maalausurakan aikaan. Onneksi vähän ränsistynyt ulkomuoto sopii loistavasti boheemin miehekkääseen ympäristöön. Astiapyyhkeen karmiva ilme syntyi, kun pieniä saksia käytettiin leimasimina. Pyyhkeeseen on painettu kirjainleimasimilla säe Jörö-Jukasta.Halloum-juustoa salaatin joukkoon! Näyttävä puukehyksinen salaattikulho on Pelastusarmeijalta.Ruoka on valmista! Mausteiset enchiladat ovat herkkuruokaa.Erisarjaiset mutta samanväriset ruokalautaset sopivat hyvin samaan kattaukseen. Laveaan kulhoon saa esille patongin ja voin. Keraaminen kulho Pelastusarmeijalta.

***

Seuraava Pelastusarmeijan juttu onkin jo jouluaiheinen. 16. marraskuuta etsitään jo joululahjoja kirpparilta!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihanan värinen tuo seinä sekä herkullisen näköinen kattaus. Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! :)

   Seinä on itse asiassa liitutaulumaalia! Se oli joku Tikkurilan poistuva koulutaulumaali. Sitä samaa vihreää, mitä liitutaulut ennen vanhaa kouluissa olivat.

   Maali oli ensimmäisen maalauskerran jälkeen laikukas ja märkänä iiiiiihan eri värinen kuin valmiina. Melkein rupesi jo kauhistuttaa, mutta onneksi se siitä tasoittui sellaiseksi kuin oli tarkoituskin :)

   Poista
 2. oot sie taitava, mullaki ois ollu yks tuoli mitä ajattelin sinunlta kysyä, voitko ottaa sen muuntautumaan tähän minun pikku kotiin,mutta unohtu, käytte liian harvoin, asiaa oli niin paljon muuta, kiitos käynnistänne Anne ja Anton ja hauvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Oli kyllä mukava nähdä! :) Tulkaapa tekin käymään meillä!

   Poista
 3. Upean värinen tuo seinä ja aivan nerokas käyttötarkoitus hattuhyllylle! Ei olisi tullut mieleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seinä on tosiaan hirveän kivan värinen :) Muuten tuolla maalattiin seinät valkoiseksi (paitsi olohuoneessa yksi seinä videotykkimaalilla, siis sellaisella maltillisella vaaleanharmaalla).

   Hattuhylly oli asunnossa eteisessä, mutta sille ei siellä jäänyt enää paikkaa. Oli kuitenkin niin kivan näköinen ja aikansa mukainen, että haluttiin säilyttää toisaalla :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!