perjantai 29. syyskuuta 2017

No hups - Tuolit tuunailussa


Taas niin näitä.

Mies osti pöytäryhmän, jonka tuoleja ei halunnut pitää. Näpyttelin tuoleille kirppisilmoituksen, joka ei kiinnostanut ketään. Ajattelin, että jos vaikka vaihtaisi päälliset, tuolit kävisivät paremmin kaupaksi.


Mutta mutta. Siinä on nyt sellainen ongelma, että tuoleista tulikin uusilla päällisillä ihan superhienot, enkä halua niistä enää luopua. Voi että kun pitää olla elämän aina niin kauhean vaikeaa! Mihin minä nämäkin nyt tungen!Tukeva, vanha koivutuoli ja Finlaysonin mustavalkoinen Coronna-kuosi. Tuolien alapuolelle on kirjoitettu, että tuolit on ostettu 1968 ja verhoiltu uudelleen 1981. Aika laadukas on tuo siniruutuinen kangas, kun on noin hyvin kestänyt. Yllättävän pienellä muutoksella tuolin koko ilme muuttuu, ja tuoli tulee 80-luvulta nykypäivään.Mustavalkoista kangasta oli niin hintsusti, että sitä riitti vain kolmeen tuoliin. Fuksianvärinen Taimi on myöskin Finlaysonia. Se oli nuukuuden aikaansaama vahinko, mutta minusta tuolit näyttävät erityisen kivoilta niin, että yksi onkin ihan eriparinen. Coronna on leikattu niin päin miten mahtui, kuosi pitkittäin ja kuosi poikittain, ja sekin näyttää eri päin erilaiselta.
Eli 40 neliötä ja kahdeksan istuintuolia. Jatkossa täytyy olla tarkempi, ja otankin ehdottomaksi ylärajaksi tuolin per neliö.

11 kommenttia:

 1. Voi miten upeat tuolit. Ihme kun kukaan ei niistä kiinnostunut (Onneksi en nähnyt ilmoitusta). Mukavaa viikonloppua. t. Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit jäi nyt meille ainakin toistaiseksi, vaikka se nyt sitten tarkoittaa, että mustat pinnatuolit lojuu kuistilla. Maailmassa on liikaa ihania tuoleja! Vaikea valita parhaita.

   Poista
 2. Oi oi oi :) Minä niin tiedän tuon tunteen, liikaa tuoleja, liian vähän tilaa tai istujia. Meillä ei edes ole yhtään normaalikorkuista pöytää, mutta tuoleja on kyllä. Onneksi pianojakkarat on hyviä kukkapöytiä, eikä sitä vanhaa Billnäsin konttorituolia vain voi jättää ostamati, kun sen kympillä sai :)

  Tuoleista tuli kyllä hienot, kelpaa istua ja katsella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Billnäsin konttorituoli kympillä? Ei kai vain sellainen Muumipapan pyörivä malli? Joskus ihastelin sitä jossakin myymälässä, mutta oli käytettynäkin sen verran hintaa, etten raaskinut ostaa. Mutta ne on kyllä ihania, ja varmasti tosi kestäviä!

   Näitä tällaisia pieniä tuunailuja on tosi mielekästä tehdä, kun saa pienellä vaivalla ison muutoksen. Ihan eri kuin vaikka ikkunanpesu, jossa on iso vaiva ja olematon muutos!

   Poista
  2. On pyörivä, mutta ilman käsinojia kyllä. Mutta minusta niin kaunis ja arvokkaan näköinen. Ja kyllä, 10€ siitä maksoin. Tosin en meinannut uskoa silmiä, ja kiikutinkin tuolin pikana kassalle ja autoon. Ja koko kotimatkan hymyilytti :)

   Poista
 3. Ymmärrän hyvin, jos et pysty noista tuoleista ihan helpolla luopumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nyt sellainen visio, että pidän tuoleja, kunnes kyllästyn. Minusta hyvä suunnitelma!

   Poista
 4. Nyt on kivat tuolit, älä hukkaa niitä.

  t.äitiliini

  VastaaPoista
 5. Upeat tuolit! Ja kuinka pienellä vaivalla niistä tuli "paremmat".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö tosiaan ole aika jännä, että vaiva ja muutos on minimaalinen, mutta sitten koko tuolin ilme muuttuu aivan toisenlaiseksi! Niittien poistamisessa menee jonkin aikaa, mutta sekin sujuu ihan näpsäkästi, kun löytää oikean tekniikan (ruuvimeisseli + pihdit).

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!