keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kukkaisa ilmestysKeittiön oven päällä on valkoinen hylly, joka on niin huomaamaton, että sen olemassaolo on aivan päässyt unohtumaan. Ruukkukasveja meiltä löytyy vähän sieltä sun täältä, ja niin ihania kuin ovatkin, ne näyttävät sinne tänne ripoteltuina sekasotkulta. Nostin ruukut hyllylle yhteen paikkaan, ja ne näyttävätkin yhtenä rykelmänä mukavan kodikkailta. Toivottavasti valo riittää niille korkealla oven päällä, eivätkä kasvit nuupahda.

Oikeanpuolimmainen kasvi on pääsiäisen aikoihin äidiltä saatu. Siinä oli saadessa vain yksi varsi, toisen varren kasvi kasvatti kesän aikana. Nyt sieltä on tulossa vielä kolmaskin. Sain vihdoin aikaiseksi vaihtaa kasvin muoviruukun kunnolliseen saviruukkuun. Sen juuret näyttävät kasvavan jännästi aivan pinnassa. Ruukun vaihtoa ei varmaankaan kannattaisi ajoittaa sellaiseen kriittiseen vaiheeseen, kun kasvi pukkaa uutta versoa, mutta on sekin toisaalta kriittistä, jos on kyllästynyt katselemaan rumaa ruukkua ja haluaa sen vaihtaa.

Jokunen vuosi sitten olin sitä mieltä, että ruukkujen on syytä olla valkoisia, samanparisia ja moderneja. Niin se maku muuttuu; nyt tykkään, että eriparisessa ruukkukasvirykelmässä on sopivasti mukavaa mummolahenkeä. Valkoinen ruukku ja lautanen ovat muuten Arabiaa. Ruukku taisi olla ensimmäinen kirppislöytö tähän nykyiseen kotiin.

Kolmas perättäinen sumupäivä meneillään, mutta eipä anneta sen häiritä!

4 kommenttia:

 1. Taitaa oll amatsoninlilja tuo äidiltä saamasi. Kivasti sait eloa hyllyyn:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoitin ensin, että kliivia, mutta huomasin, että sekoitin taas nuo kaksi äidiltä saatua kasvia! Tuo kuvassa näkyvä on tosiaan amantsoninlilja. Lueskelin eilen hoito-ohjeita, ja ajattelin kokeilla laittaa sen kuistille kylmähoitoon muutamaksi viikoksi. Sen pitäisi siitä piristyä ja ruveta kukkimaan :)

   Poista
  2. Ihanan kodikas näkymä oviaukosta 😊

   Poista
  3. Kiitokset! Tuo on tosiaan minun lempparinäkymä meillä kotona :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!