lauantai 12. elokuuta 2017

Tarkan markan pirkko lämmityspuuhissa


Helei sateiset, pimeät loppukesän päivät! Pönttöuuni oli melkein koko kesän tauolla, mutta nyt jo alkaa olla sellaisia satunnaisia vilpoisia päiviä, että uunia polttelee ihan lämpimikseen. 

Puulla lämmittäminen on meille ihan uusi juttu, ja tehokas polttaminen on ollut vähän opettelussa ihan tuhkien tyhjentämisestä ja oikeaoppisesta sytyttämisestä lähtien. Sain kuitenkin näppärät vinkit talven varalle: uuni on tehokkaimmalla käytöllä, jos sitä polttaa kaksi pesällistä aamulla ja kaksi illalla. Ilma kiertää uunin kyljissä ja lämmittää tiilet. Kun tiilet ovat lämmenneet, niitä ei voi enää lämmittää lisää, eli ylimääräinen polttaminen on turhaa. Minun ajatukseni kun oli, että sitä enemmän lämpenee mitä enemmän polttaa.

Kahvittelukaveri toi tuliaisina ihanan krysanteemin.  Se pitäisi varmaan raaskia laittaa pihalle, mutta ihastelen sitä vielä hetken sisätiloissa.
Olen viime päivinä pyöritellyt raha-asioita oikein urakalla. Kyselin nettipankin chat-toiminnossa pankki-ihmiseltä vinkkejä säästämiseen, kun pankki-ihminen halusi soittaa ja selittää asiat paremmin puhelimessa. Tuli sieltä ihan hyviäkin neuvoja, mutta pikkuisen oli sellainen olo kuin olisi puhunut provikkapalkalla olevan puhelinmyyjän kanssa, joka haluaa henkensä pitimiksi kaupata koko vuoden Cosmopolitanit kerralla. Pankki-ihminen halusi tehdä minusta säästäjäprofiilin, ja kun kerroin olevani tarkan markan tyyppi, hän samaistui minuun, kertoi itsekin olevansa samanlainen ja kehui, miten näppärää on ajatella asiat markoissa. Kiitin neuvoista, sanoin paneutuvani niihin paremmin omalla ajalla, tein niin ja päädyin lopulta omiin ratkaisuihin. Ihan ereihin, joita neuvottiin. Siinä meni pankkivirkailijalla kyllä monta minuuttia hukkaan.


Parhain mustikkakausi lienee käsillä, mutta meillä ei ole poimittuna yhden yhtä marjaa. Varmaan pian pitäisi suunnata metsään ennen kuin joulu taas yllättää ja on liian myöhäistä!


6 kommenttia:

 1. Niin näppärää ajatella asiat markoissa!! :D :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä jäi vähän miettimään, että tämä on varmaan vitsi. Vaiiiiiii onkohan sittenkään.....

   Aina joskus yritän huvikseni muistella, mitä asiat markoissa maksoivat. Isojen juttujen niin kuin talojen tai autojen hinnoista en osaisi markoissa edes veikata (tosin miljoonan markan talo taisi olla aikoinaan ihan ökytalo), mutta jotkut pienet jutut on jääneet mieleen. Niin kuin esimerkiksi Fazerin karkkipussit 4 markkaa ja 90 penniä! Mutta en siis toki kaupassa mitenkään markoiksi kääntele hintoja. Vaikka toisihan se tietysti elämään ihan erilaista näkökulmaa. Vähän jännitystä.

   Poista
 2. Mustikoita on kuulemma tosi paljon! Nyt vaan pitäisi ehtiä sinne metsään. Aivan kohta minäkin huomaan rustaavani pakettikortteja joululahjoihin ja silloin on turha sitten haaveilla mustikkaglögistä, jos ei ahteri tässä vaiheessa hivuttaudu kohti mättähiä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin näyttää kyllä olevan! Minä sain pikkuisen kerättyä mustikkaa pakkaseen, ihan tarpeeksi :) Ehkä puolukoita sitten seuraavaksi? Jos olisi aivan himokerääjä, voisi tehdä puolukkamehua!

   Puolukkamehu olisi muuten myös tosi kiva jouluvieminen :)

   Poista
 3. "Ei se, mitä tahdot,
  Ei se, mitä tarvitset,
  Ei se, mitä mielestäsi ansaitset.
  Voit ostaa vain sen, mihin sinulla on varaa"

  VastaaPoista

Mukava, kun jätit jälkesi!