tiistai 1. elokuuta 2017

Elokuu edessä

Elokuuta eletään! Joko alkaa olla syksy mielessä? Hurjaa tahtia on kesä hurahtanut, ja kohta alkavat jo koulut. Ennen koulujen alkua täytyy saada lapsen työnurkkaus sisustettua kivaksi, että on mukava aloittaa uusi lukuvuosi. Alkusyksyssä on aina sellainen mukava tsemppifiilis, vaikka syksy muuten syvältä onkin.


Kesällä kyllästyin pölyä kerääviin verhoihin, ja järjestystä vaihtaessa ruuvailin mötikkämäiset verhotangotkin ullakolle häpeämään. Valoisina kesäöinä verhottomuus ei ollut mikään ongelma, mutta kun ulkona alkaa olla pimeä ja sisällä pidetään valoja, kaipaa jo vähän näkösuojaa. Kävin viikonloppuna ostamassa olohuoneen kolmeen ikkunaan mustat rullaverhot, ja aivan yllätin itseni, kun sain ne samana päivänä asennettua! Aloitin projektin lukemalla kiinnitysohjeet, joista en ymmärtänyt hölkäsen pöläystä, mutta hyvinpä saatiin verhot ihan mittanauhan ja vatupassin kanssa kohdilleen. Onpa luksusta, kun voi itse säädellä valon määrää.
Yöpöydällä vuorottelee pari kirpparilta viime aikoina löytynyttä juttua, lastuista tehty kori ja musta lyhty. Teräspurkissa olevat sitrushedelmät pitäisi istuttaa suurempiin ruukkuihin, että ne saisivat kasvutilaa.

Purimme aurinkoiselta kuistilta yhden asuntoon kuuluvan ison lastulevykaapin (sekin meni ullakolle häpeämään), ja kuistille vapautui taas mahdottomasti lisää tilaa. Pukkasin muualla ylimääräiseksi käyneen sinisen lipaston kuistille ja asettelin työkalut sen sisälle. Tällä kertaa on työn alla pari pientä askartelua, kirpparilta löytyneet lyhty ja muhkea kynttilänjalka. Mahtavaa, kun on tilaa levittäytyä, tavaroilla on kunnolliset paikat ja ne on helppo ottaa esille!Kirppislyhty on melko raihnainen, mutta ehkäpä maali saa siihen uutta eloa. Lyhty pääsee ulos portaille sisäänkäynnin luo, mutta ensin se täytyy maalata loppuun.

Oikein iloista elokuuta kaikille!


6 kommenttia:

 1. Mukavaa elokuun alkua sinulle. Ihanalta näyttää nuo yöpöydän tavarat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sulle! Uudet pienet kirppisjutut on aina jotenkin erityisen piristäviä :)

   Poista
 2. Katseet kääntyy pikku hiljaa tulevaan syksyyn ja onkin toisaalta mun suosikki vuodenaikaa kun saa laittaa kynttilöitä&takkaan tulet ja vetää villasukat jalkaa ja istua sohvalla tee tai kahvikuppi kourassa iltaisin :) Iloa elokuuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyssä on parasta juuri sellainen semisynkkä tunnelmointi. Tietynlainen pehmeys ja talveen valmistautuminen. Minä alan syksyllä jo odottaa joulua; loka-marraskuu on kauheaa aikaa, ja joulu aivan ihanaa. Sitten alkaa kevään odotus.

   Kuulostaapa se nyt karsealta, että koko ajan vain odottaa tulevaa :D Mutta oikeasti suurin osa syksystä menee naama rännässä, takki märkänä koiria pissattaessa.

   Poista
 3. Kiva toi kuisti, mukava siellä timprata.
  Kyllä niitä verhoja/kaihtimia pian pitää käyttää.
  No meillä on ns. metsän kainalossa talo, että ainoastaan makkarissa on kaihtimet kiinni yöllä.
  Tietenkin jos aurinko paistaa, niin ne laitetaan kiinni joka huoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on otettu jo kaihtimet käyttöön, kun illat on jo pimenneet. Kesällä verhottomuus ei haitannut yhtään, mutta sitten kun ulkona on pimeä ja sisällä valot, on aika paljasta ilman verhoja. Auringon takia meillä on verhot kiinni ihan aniharvoin. Ehkä elokuvan katsomisen takia, mutta ei muuten.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!