maanantai 3. heinäkuuta 2017

Vanhat tavarat, uusi järjestys


Kaveri piipahti tänään kahvilla ja intoutui kaaosta katsellessaan uudelleenjärjestämään meidän tupaten tukkoista olohuone-makuuhuone-ruokailutilaa. Kahvihetki venähti, kun ruvettiin raijaamaan kalustetta seinältä toiselle. En olisi ikimaailmassa uskonut, että meidän minipienessä tuvassa olisi edes mahdollista vaihtaa kalusteiden paikkoja! Jotenkin vain vieraat silmät näkevät parkkiintuneita paremmin. Nyt meillä on vapaata luppotilaa tanssilattiallisen verran!


Jättikokoinen sohvakin sai ympärilleen kaipaamaansa tilaa. Ihana, kun meillä on nyt oikea sohvanurkkaus ja tilaa jopa sohvapöydälle. Sohva on nyt ilmavammin irti pönttöuunista, mutta silti uunia päin niin, että pääsee löhötessä ihastelemaan elävää tulta.
Jättikokoinen ruokapöytä taas oli ennen sängynmyötäisesti niin, että se vei puolen huoneen verran tilaa. Oviaukko tulee tuohon vasemmalle, mutta hyvin se pöytä siihen silti sopi; turhaa olin varonut tuomasta pöytää kulkuaukon läheisyyteen. Sänky on nyt kahden ikkunan välissä, ja sängynpäätynä toimiva aitan ovikin näyttää ihan uudenlaiselta, kun luonnonvalo osuu siihen kauniisti. Siitä tuli vaaleampi ja aivan erinäköinen. Ihmeiden ihme!

Olipa mahdottoman tehokas kahvihetki! Irrotettiin uudistusvimmassa myös kieltämättä melko rumat ja möhkyläiset verhotangot. Jään nyt miettimään, kuinka verhojen kiinnittäminen jatkossa ratkaistaan. Kankaiset laskosverhot voisivat kyllä olla ihan näpsäkkä vaihtoehto, mutta katsotaanpas ensin ajan kanssa!


8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sitä ne kyllä on! :) En olisi itse viitsinyt alkaakaan. Enkä olisi uskonut, että meidän tuvalle on mitään tehtävissä!

   Poista
 2. Kivalta näyttää uusi järjestys <3 Sisustelussa mukavinta on minusta välillä tuo ettei tarvitse ostaa mitään uutta vaan vaan esim järjestystä vaihtamalla saa kotiin uutta ilmettä :)Kivaa tiistaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olenkin ollut eräänlaisessa ostolakossa sen jälkeen, kun tänne uuteen kotiin piti ostaa kaikenlaista pesukoneesta silityslautaan. On tosi kiva nähdä, että omilla vanhoilla tavaroilla pystyy saamaan aikaiseksi uuden tuntua. Yhä edelleen (!) meillä riittää karsittavaa, etenkin kun vanhaan kotiin jääneet romppeet putkahtivat viime kuun lopussa takaisin jalkoihin. Sekin on ihana, kun saa lisää väljyyttä ja siisteyttä aikaan vanhoista tavaroista luopumalla.

   Poista
 3. Miehen kanssa asuttiin aikoinaan vuokra yksiössä 28 neliön verran tilaa. Piti olla oikein liikennesäännöt. Kaikki oli niin sanotusti käden ulottuvilla. Onnellista aikaa se oli. Siivous eniten harmitti kun kaikki piti nostaa ylös johonkin ennenkuin pääsi esim.sängyn alta imuroimaan. Hyvä järjestys ja todella tilantuntuista nyt. Myös kun tilan valokuvaa huomaa asioita kuin uusin silmin. Huomaa huonot ja hyvät puolet. Mutta sinulla oli hyvä kahvivieras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, meilläkin on liikennesäännöt kuistilla. Nyt saatiin taloon kuuluva ylimääräinen pöytä kuistilta kannettua varastoon, ja ihan pikkuisen paremmin mahtuu sielläkin liikkumaan. Harmittaa, että hyvä tila menee ihan hukkaan, kun se on tupaten täynnä ylimääräistä tavaraa.

   Siivoaminen on kyllä tosi vaivalloista, jos joutuu ennen imuriin tarttumista raivaamaan tavaraa tieltä. Vihaan sellaisia asioita, joilla ei ole oikeaa paikkaa olemassakaan, ja joita sitten täytyy nostella ees ja taas.

   28 neliötä on kyllä jo melko vähän! Minusta tuntuu, että tämä 50 neliötäkin on hirmuisen vähän :)

   Poista
 4. Voisko se kaveri tulla meillekin kahville? Hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin järjestämisen jälkeen kuvaviestiä kodista toiselle kaverille, joka kysyi ihan samaa! Nyt kyllä kahvivieraan kalenteri täyttyy järjestelyhommista! :D

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!