keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Piknikille mars! Kesätunnelmaa kirppareilta


On Pelastusarmeijan kirppareiden toisen postauksen aika! Edellisessä postauksessa lupailin, että seuraavalla kerralla ollaan pihalla. Sen verran tuprutti rakeita kuvauspäivänä, että päädyttiin sittenkin pienimuotoisempaan piknikiin ihan sisätiloissa :) Jutut tulevat siis myös Pelastusarmeijan Sotahuuto-lehteen, mutta lukaisepas sinä se tästä alta blogimuodossa!


   ***


Vähälumisen Suomen kesän aikana joutuu toisinaan tyytymään kompromisseihin. Pääperiaatteena toki on, että pihalle mennään oleilemaan heti kun mahdollista.

Huonommalla kelilläkään ei eväsretkeä kannata jättää välistä. Silloin voi linnoittautua vaikka olohuoneen nurkkaan ja retkeillä hieman pienimuotoisemmin: vähän vilttiä, tyynyä, ehdottoman hyvää seuraa ja pientä naposteltavaa niin, ettei tarvitse heti nousta mihinkään.

Kauniit astiat ovat tärkeä osa kattausta. Yksinkertainenkin ateria maistuu paremmalta, kun se on katettu nätisti esille.

Aina ei tarvitse lähteä kovin kauas saadakseen kiinni oikeanlaisesta tunnelmasta: onneksi retkeily on asennekysymys!
Retkihetki edessä! Kamppeet kasaan ja menoksi! Koirilla on ihailtava asenne kaikkeen tekemiseen: mikä vain kelpaa ja jokainen hetki aamun ensikajastuksesta aina auringonlaskuun saakka on seikkailu. Jopa nukkuminen on oma taiteenlajinsa!

Kirpparilta viidellä eurolla löytynyt arviolta 70-lukuinen villamatto kelpaa hyvin piknik-alustaksi. Kaunis matto päätyi meillä eteiseen: se sopii hyvin kurakenkien kaveriksi, kun siinä oli jo valmiiksi pieni tahra. Vaatteet, hattu ja astiat ovat Pelastusarmeijan kirppareilta.

Valkoinen tausta antaa värillisille asioille tilaa. Keräiltävät tavarat näyttävät ryhmäksi aseteltuna paremmilta kuin sinne tänne ripoteltuina. Kastehelmen tuikkukipoista puuttuu vielä värejä sieltä täältä.

Hidas kerääminen tekee kokoelmasta erityisemmän: puuttuvat värit ostetaan harvakseltaan vain harkittuina hetkinä. 
Appelsiineja tarjolla? Ota siemenet talteen ja katso mihin saakka kasvaa. Herkkä taimi on mukava vieminen ystävälle; sopivan pieni mutta silti ajatuksella kasvatettu ja annettu.
Kesätunnelma on asenteesta kiinni. Pelastusarmeijan kirpparilta löytynyt peltitarjotin on täytetty keveillä herkuilla. Vielä dippikastiketta kasviksille.

Kirppareiden parasta antia ovat astiat, joista ei osaa sanoa, mistä ne ovat peräisin. Fiinit Pelastusarmeijan kirpparilta löytyneet kuohuviinilasit on koristeltu pramein lehtikuvioin. Ehkä niitä on aiemmin käytetty vain juhlavimmista juhlavimpana hetkenä? Nyt niistä hörpitään sitruunalimsaa.

Mummotyylinen pieni maljakko sopii hyvin nykyaikaisempaankin sisustukseen. Eriparisten pikkumaljakoiden rykelmästä syntyisi kaunis kokonaisuus. 
Riihimäen vanha lasipurkki on eleetön maljakko. Takana näkyvät mustat rottinkituolit on ostettu kirpparilta ja maalattu spraymaalilla mustiksi sillä ajatuksella, että kestävät mitä kestävät. Nyt ne elävät huolettomasti omaa elämäänsä pihamaalla.


     ***


Riskaabelia hommaa tuo piknik-puuhastelu! Onneksi nyt on vihdoin luvattu hellettä! Seuraava Pelastusarmeijan juttu tulee taas kuukauden päästä, 30. elokuuta, ja silloin mietitään pienen kodin säilytysratkaisuja.


4 kommenttia:

 1. Kirpparit on ihan parasta! Kauniita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirpparit tosiaan on! Minun ikiaikasia lemppareita on sellaset lasi- ja keramiikka-astiat, joiden alkuperästä ei ole tietoa. Jos löytyy leimoja tai muita merkkejä, on jälkikäteen tosi jännä tehdä netissä aarteenetsintää :) Vasta löysin kirpparilta yhden sinisen keraamisen kynttilänaisen, jota olen nyt yrittänyt guugletella.

   Poista
 2. Ihana tuo verannan punainen matto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kiva löytö! Siinä tosiaan oli tahra, ja ajattelin laittaa sen nyt vielä eteiseen, että saa rauhassa tahriintua vielä enemmän ennen pesua :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!