lauantai 1. heinäkuuta 2017

Kaappi ja sen poikaset


Edellisen kodin tavarat seuraavat perässä niin kuin takiaiset. Tällä kertaa miehen oman muuton vuoksi meille taapersi takaisin oikein aimo kasa pientä rompetta ja suurta huonekalua, joko kirpparille näpyteltäväksi tai väliaikaislainaan.


Vanhan antiikkikaapin olin jo ehtinyt mielessäni hyljätä, mutta nyt kun se odottamattomasti tupsahti takaisin mamman luo, tykästyin siihen uudelleen. Pitäisikö sittenkin ottaa antiikkikaappi 60-luvun lasivitriinin tilalle? Olin ajatellut, että iso tummahko kaappi tekisi muutenkin pienestä tilasta tukkoisen, mutta ei se ainakaan vielä siltä vaikuta.

 50 neliötä, viisi kaappia ja väliaikaislaina :))))) "Jee."
Nämä kaapit vielä empivät kohtaloaan: 60-lukuinen lasivitriini, musta matalahko kaappi ja sininen lipasto. Tykkään kyllä kaikista, mutta ei niitä kaikkia voi täällä pitää. Toisaalta pari nyt käyttöön otettua kalustetta on vain väliaikaislainassa, joten olisi varmaan typerää luopua omista siinä huumassa. Tosin nerokkaan viekas suunnitelmani on kinuta vanha antiikkikaappi ja kaksiosainen matala lasivitriini lopullisesti minulle itselleni. Mies voi sitten vaikka katsella niistä otettuja valokuvia.

Matala lasiovinen vitriini tuli nyt mustan kaapin tilalle pönttöuunin viereen. Se sopii tuohon paljon isompaa kaappia paremmin. Vitriini on vain lainassa, mutta minä kyllä oikeastaan haluan senkin takaisin.
Huh huh! Ei ole useiden kaappien omistaminen pelkkää onnea ja auvoa! Kaappirikkauden huipulla tuulee niin, ettei meinaa pystyssä pysyä.


PS. Meidän molemmat kuistit on täynnä vanhasta kodista ylijäänyttä kirppisrompetta sängynpäädystä keittiön pöytään. Kuka tulisi ja selvittäisi kaaoksen?

16 kommenttia:

 1. Anteeksi uteluni mutta eikö mies asu teän kanssa 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei haittaa utelu; sitä on muutama muukin kysynyt. Muutimme maaliskuussa erilleen, mutta emme ole eronneet.

   Poista
 2. Sinulla sattuu siellä olemaan kyllä tosi kaunis kaappivalikoima.
  Ihanaa heinäkuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaappeja riittää! Tänään pyöräytettiin olohuonetta paremmalle mallille, ja uskomatonta kyllä, että saatiin (melkein) kaikki mukavasti mahtumaan! :)

   Poista
 3. Kauniita kaappeja! On kyllä sääli, ettei kaikkia kaappeja voi pitää. Minä haaveilen isosta antiikkikaapista vaatekaapiksi, mutta toistaiseksi sellainen ei mahdu minnekään. Höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pientä keplottelua ja uudelleenjärjestelyä se vaatii, mutta näyttäisi siltä, että saadaan ehkä jopa kaikki kaapit mahtumaan! Jos vain yhden vuokra-asuntoon kuuluvan umpiruman rämpylän kantaisi ullakolle :)

   Sinun täytyy nyt lohduttautua sillä, että antiikkikaapit on oikeasti vähän huonoja tavaroiden säilytykseen :D Uusissa kaapeissa on ajateltu joka nippelin paikka viimeisen päälle.

   Poista
 4. Hienoja kaappeja :) varsinkin tuo matala lasiovinen vitriini :) Mukavaa sunnuntaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Matala kaappi on meillä vain lainassa, mutta ihana se on silti.

   Mukavaa uutta viikkoa!

   Poista
 5. Hei, olen vakilukijasi nyt, löysin blogisi talvella. Onnea uuteen kotiin:) Minäkin luin (anteeksi, en utele)ja ymmärsin sinun asuvan poikasi kanssa, toivotan jaksamista. Asuin vajaan vuoden yksin isossa talossa maalla, mutta se ei onnistunut. Muutin takaisin vanhaan kotikaupunkiini. Paljon työtä ja huolenpitoa vanhassa isossa talossa. Sinulla niin kaunista :)

  t.äiti Turusta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiitos kivasta kommentista! :) Me muutettiin miehen kanssa maaliskuussa erilleen, mutta ei kuitenkaan erottu. Asutaan siis tässä uudessa kodissa lapsen ja kahden koiran kanssa. On se silti ollut aika iso muutos, ja pikkuisen on ollut ongelmaa kodin tunnun löytämisen kanssa.

   Iso talo on varmasti kyllä tosi työläs. Meillähän ei tästä talosta ole vähääkään vaivaa, kun asutaan vuokralla. Mutta olisi kyllä ihana, jos joskus pääsisi muuttamaan maalle omaan kotiin! Olen kyllä yksin ajatuksieni kanssa; lapsi ei halua muuttaa syrjään ja tämä nykyinenkin asunto on kuulemma tarpeeksi korvessa. Höps!

   Poista
 6. Tuo iso vanha vaatekaappi on niin upea <3

  Ymmärsin kirjoituksistasi jo aiemmin, että asutte nyt erillään. Toivottavasti olet voinut hyvin.

  Uusi kotisi on kaunis.

  Lämpimin ajatuksin ja halauksin Perunalastu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset tosi ihanasta kommentista! <3 Meillä on kaikilla kaikki hyvin :)

   Uuden kodin kanssa oli vähän tekemistä kotoisuuden ja kodin tunnun kanssa, mutta kun saa jotain jostakin nurkasta laitettua, tuntuu heti taas enemmän omalta :) Sain viime viikolla jopa ikkunat pestyä, vaikka ensin ajattelin, etten millään viitsi.

   Poista
 7. Pakko vielä jättää toinenkin kommentti, kun symppaan sua niin paljon tässä kirpparitavara-asiassa. Oon myynyt kevään ja kesän aikana aikamoisen kasan tavaraa eteenpäin muuttojen seurauksena. Nyt vein tori.fissä myynnissä olevat tavarat varastoon, jotta en kompastelisi siihen laatikkoon tässä pienessä yksiössä. Oon tykännyt hirveästi sun "raivauspostauksista", toivottavasti niitä tavaravirta-tyylisiä juttuja tulee vielä jatkossakin mikäli sulla siis tavara virtaa johonkin suuntaan :D

  (Jotenkin hirveän paljon samankaltaisia sattumuksia täälläkin niiden aikaisemmin kommentoimieni pinnatuoliprojektien lisäksi. Täälläkin muutettiin maaliskuussa eri osoitteisiin, vaikka yhdessä ollaan edelleen. Järjestely, joka aiheuttaa aika paljon kummastusta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se tavaravirta-sarja oli oikein näppärä, mutta sehän kosahti tuossa muuton aikana. Oli jotenkin vaikea eritellä, että juuri syksyllä ostettu pesukone lokeroituu lähteneisiin, mutta sitten saapuneisiin merkataan uusi pesukone? Öh. Tosi tosi paljon olen kyllä vielä tässä uudessa kodissakin karsinut tavaraa, vaikka ajat sitten kuvittelin jo karsineeni kaiken ylimääräisen. Voisin jatkaa sarjaa sitten, kun tuntuu, että joku järkevä kiinnekohta on löytynyt. Mutta niitä kuvakollaaseja oli kyllä viehättävä seurata jälkikäteen! Ja olisipa ihan mahtava nähdä aivan kaikki pois lähteneet romppeet vaikka tässä kahden vuoden ajalta, minkä lienen jo karsinut. Kaksi vuotta, voiko olla niin kauan jo? Onneksi en silloin tiennyt, mikä urakka on edessä :)

   Ehkä pinnatuoleilla, erilleen muutolla ja kummastusta herättävillä valinnoilla on joku syvempi yhteys? Pakko johtua pinnatuoleista? Tosi outoa, että meillä on elämät soljuneet niin samaa rataa ihan pinnatuoleja myöten! :D

   Poista
  2. No muuttaminen on kyllä hämmentävää aikaa tavararuljanssinkin suhteen! Toisaalta olen minäkin myynyt paljon kaikkea, mutta silti uuteen asuntoon piti ostaa suihkuverhoa myöten kaikenlaista tarpeellista. Siitäkin huolimatta, että olin uhonnut, kuinka mitään ei hankita :D Niissä kuvakollaaseissa on kyllä jotain erityisen mieltä tyynnyttävää, kun näkee, mikä kaikki on löytänyt uuden kodin. Minullakin on puhelin täynnä myytyjen tavaroiden kuvia, mutten ole niitä vielä hennonnut poistaa, kun ne jotenkin konkretisoivat tämän kaiken puljaamisen. Jatka ihmeessä tavaravirta-sarjaa siinä vaiheessa, kun (ja jos) siltä tuntuu! :)

   No niinpä! Mystistä :D

   Poista
  3. Juu, ja vanhan kodin tavarat ei tietenkään aina enää uuteen kotiin asetu. Tässä uudessa kodissa ei enää tarvittu juuri syksyllä ostettua suihkuverhoa, kun täällä on suihkukaappi. Likapyykkikaappi taas jäi ja tarvittiin uusi pyykkikori. Se on sellaista puljaamista!

   Minä selailin eilen kommenttiesi innoittamana omia vanhoja karsintapostauksia, ja voi herttilei että sitä tavaraa on ollutkin! Ei enää jälkikäteen edes muista, mitä kaikkea on omistanut. Ihan muutamia juttuja on saattanut jälkikäteen puolella aivosolulla kaivata, mutta ei niin pahasti että harmittaisi. Se kerran vähän kirpaisi, kun juuri muuttoa ennen sain vihdoin viimein raijattua valtavan jättikorillisen epämääräisiä johtoja ja pientä elektroniikkaa kierrätykseen. Siinä meni mm. modeemin johto. Meni ehkä viikko, ja uuteen kotiin piti ostaa modeemi. Ja siihen erikseen johdon pistoke, joka maksoi 5.90 euroa. Juuri kun oltiin edellinen kannettu kaatopaikalle, vielä oikein vaivan kanssa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!