torstai 22. kesäkuuta 2017

Uhkeat omenapuut


Sillä välin kun kyläiltiin mummolassa puolentoista viikon ajan, meidän omenapuut pihamaalla repesivät rilluttelemaan! Näemme nyt ensimmäistä kertaa pihaa vehreänä, ja onpa tuo muutos aivan uskomaton! Pensasaidat ovat talvisin pelkkää harmaata risukkoa, mutta nyt kun lehdet puhkesivat, pihalle ei tieltä näe ollenkaan.


Omenapuut ovat aivan mielettömän kauniita. Kukkia on ihan järjettömästi! Vanhoissa tonteissa parasta on ehdottomasti vanha puusto. Eihän tällaista ehdi nähdä koko elämän aikana, jos eivät puut ole jo valmiiksi olemassa.

Tuleekohan jokaisen kukan paikalle omena? Kukkia on ainakin miljoona! Minä tiedän jo, mitä annan tänä jouluna joululahjoiksi.

Kukkapenkkikin on rehahtanut meidän loman aikana. Suoraan maahan kylvetyt porkkanat ja yrtit ovat yllättäen lähteneetkin kasvamaan, samoin peruna on noussut pintaan. Kaikkein parhaiten kuitenkin ovat menestyneet rikkaruohot, joita on määrällisesti eniten. Myös koossa rikkaruohot selättävät harkiten kasvatetut kasvit.


Nämä ovat taas niitä hetkiä, kun käy itseä oikein kovasti sääliksi. Onko tuo punainen kasvi nyt rikkaruoho vaiko joku säästettävä kasvi? Miten ihmeessä näistä voi tietää. Miksi se on levinnyt joka paikkaan, vaikka ihan vasta nyhdin koko penkin yksi neliösenttimetri kerrallaan.
Kukkivat omenapuut ovat todella näyttäviä, ja koko piha näyttää niiiiin kauniilta! Valkoisia omenankukkia on varissut myös nurmikon peitteeksi. Kestäisipä tämä vaihe oikein, oikein pitkään!

 
Meillä on vielä juhannuksen kauppareissu edessä, ja sitten aletaan valmistella keskikesän juhlaa. Eihän keneltäkään vain ole päässyt unohtumaan, että tästä eteenpäin aina jouluun saakka päivä lyhenee yksi kerrallaan. Kyllä sitä sopii juhlistaa!

 
Oikein hauskaa juhannusta kaikille!

10 kommenttia:

 1. Olisiko punainen ketunleipä? maistamalla lie selviää.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen kommentoija vinkkaa onnenapilaa, voisikohan se olla se? Ihan järjetön on ainakin leviämään!

   Poista
 2. Punalehtinen kasvi on Onnenapila. Kova leviämään. Istuta ruukkuun, jos haluat säilyttää, kukkapenkissä valtaa itselleen tilaa rajattomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa tutulta! Tuota punaista kasvia on ihan joka paikassa! Ihan kaunis se on, mutta tosiaan rajaton leviäjä :) Se yrittää vallata tilaa porkkanoiltakin :/

   Poista
 3. Meidän omenapuussa ei ole tänä vuonna kukan kukkaa. Viime vuonna oli omenia niin paljon, että puu melkein ratkesi!

  Kerro kerro, minkä joululahjaidean olet saanut...? Jonkun omeniin liittyvän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakausi ei näköjään kestänytkään kuin aivan pienen hetken. Onneksi satuttiin juuri silloin olemaan kotona! Omenapuut olivat aivan mielettömän kauniita muhkeassa kukassa.

   Joululahjaksi tänä vuonna tehdään ihan törkesti omenahilloa! :)

   Poista
 4. Ja siis piti vielä toivotella hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, että vastaan myöhässä! Kiitos kovasti toivotuksista; meillä oli oikein mukava juhannus. Toivottavasti sinullakin! :)

   Poista
 5. Älä nypi noita kasveja pois, uskoisin, että ei ole rikkakasvi.
  Oikein ihanaa juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noista on poropeukalon todella, todella vaikea sanoa, mikä on rikkakasvi ja mikä oikea kasvi. Yrttipuolella yritän edetä niin, että tulkitsen itse istuttamikseni ne, jotka kasvavat suorissa riveissä :D

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!