maanantai 26. kesäkuuta 2017

Pientä tuunailua, suurta karsintaa


Ilmassa on pientä tuunailua ja suurta karsintaa, kun edelliseen kotiin jätetyt tavarat päättivät sittenkin vielä seurata mukana. 

 
Sininen pöytärukka ehti elää meidän kanssa vain pienen hetken, eikä sitä enää kukaan halua. Päätin ennen kirppisilmoituksen näpyttelyä maalata ensimmäisellä maalauskerralla maalaamatta jääneet välit sieltä, minne jatkopala tulee. Koko viikoksi on luvattu sadetta, mikä tietää mahdollisimman huonoa maalauskeliä, kun ilmankosteus on niin korkea ja maalilla kestää entistä kauemmin kuivua. Mutta jos on päättänyt ruveta maalaamaan juuri nyt, ei aietta voi siirtää yhtään pidemmälle. Viidenkymmenen neliön kodissa ei ole tilaa ylimääräisille ruokapöydille, mikä varsin tehokkaasti innostaa hankkiutumaan liiasta eroon.

Jotenkin kaikki tämä loputon tavaroiden kanssa puljaaminen, jakaminen, ostaminen ja luopuminen on johtanut siihen, että minä olen aivan lopen kyllästynyt joka ikiseen ympärillä näkyvään tavaraan. Voisin karsia tavaramäärän niin vähäksi, että meillä olisi suorastaan askeettisen tyhjää. Tavara tuntuu kummallisella tavalla sitovan energiaa. Se muistuttaa vanhasta, muistuttaa turhasta rahanmenosta, pyörii tiellä ja vie hengitystilaa.

Uudessa kodissa on asuttu nyt muutama kuukausi, mutta ihan vielä ei siltikään olla asetuttu kodiksi.
Mummolareissun jälkeen olisin ollut aivan valmis jäämään pohjoiseen, olla koskaan palaamatta takaisin ankeaan Ouluun. Onneksi juuri palatessa ihanat omenapuut olivat puhjenneet kukkaan ja toivottivat meidät tervetulleiksi. Niistä se onni tulee; pienistä, yksittäisistä hetkistä.

10 kommenttia:

 1. Mulla tuli kans kerran vaihe, että ylimääräisestä piti päästä pois.
  Vein kirpparille, nyt jotakin esinettä kaipaan, mutten en niin paljon että itku tulis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kestänyt tuo karsimisvaihe tosi pitkään. Tässä vanhassa talossa on niin vähän tilaa ja meillä on niin paljon vanhoja hienoja kalusteita, että joutuu vähän keplottelemaan, kun ei ihan tiedä mitä kannattaisi säästää ja mitä laittaa pois.

   Aina kai sitä joskus jotakin pois laitettua kaipailee, mutta ei tosiaan sentään itkuksi asti :) Perinteinen tilanne on se, että heittää pois jonkun nurkissa monta vuotta pyörineen turhan johdon, jota sitten kahden päivän päästä tarvitsee!

   Poista
 2. Tuo pöytä on kyllä tosi nätti, varmasti menee hetkessä kaupaksi.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Pöydästä on tullut muutamia kyselyjä ja sitä kai tullaan pian katsomaankin. Se on meillä nyt eteisen tukkeena komealla tavalla :) Toivottavasti pian lähtee!

   Poista
 3. Voi tuo pöytä on niin kaunis, että melkein toivon, että juuri nyt olis tarvetta pyöreälle pöydälle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kyllä ihana, mutta ei se kyllä meille sovi :) Varmaan tuo ronskimpi väri karsii ostajaehdokkaita, mutta eiköhän sieltä ennen pitkää löydy joku, joka siitä juuri tuollaisena tykkää :)

   Poista
 4. Omenapuut ja niiden kukinta ja itseasiassa kaikki mitä omenapuussa on, on minulle rakasta ja tärkeää. Meillä mökillä on vielä pienet omenapuut ja rivarinpihalla on yksi kohtalaisen suuri.Paras tervetuloa kotiin mitä sait puutarhasta, valtavan iso ja hieno kukkakimppu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisessa omenapuut eivät oikein menestyneet eli ne eivät minulle sillä tapaa ole tuttuja. Mutta nyt kun omassa pihassa kasvaa pari aivan ihanaa omenapuuvanhusta, olen niistä kyllä tosi iloinen! Syksyllä sitten näkee, miltä näyttää hedelmää kantava puu :)

   Poista
 5. Terävä huomio tuo, että tavarat sitovat energiaa. Vaan kaunis on tuo pöytä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se tavara kyllä tekee! Ihme juttu. Mutta ei muuta kuin yksi tavara kerrallaan vähemmäksi. Tänään pyöräytettiin olohuone uuteen uskoon, ja näyttää niiiiin kivalta :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!