tiistai 20. kesäkuuta 2017

Kesätunnelmissa


Kesä ja mummolan lihapadat! Ollaan muksun kanssa asettauduttu mummolaan lomailemaan ja sukuloimaan. Vielä muutama juttu täytyy hoitaa ja sitten matkataan takaisin arkiseen kotiin.


En ole koskaan itse löytänyt poron sarvia metsästä, mutta tätä paripuolta sarvea olen aina ihastellut mummolassa. Eikö se olekin aika sisustuksellinen esine!

Mummoilupäivät ovat kuluneet monenlaista hyödyllistä nuukailupuuhaa touhutessa. Ensimmäisenä keräsimme siskon kanssa pienet nokkoset, ja pakastin niitä pakkaseen talven varuille. Pinaattikeittoa meillä tulee syötyä aika usein, mutta vastaavaa nokkoskeittoa en ole koskaan edes maistanut. Onkohan se hyvää?


Kuusenkerkät olivat vielä mummolaan saapuessa liian pieniä, mutta eilen ne olivat jo valmiita poimittaviksi. Niistä keitellään paraikaa kuusenkerkkäsiirappia, joka on kuulemma hyvä yhteen jos toiseenkin asiaan aina yskänlääkkeestä lähtien. 


Kuusenkerkät ja nokkoset ovat molemmat uusia kokeiluja. Toivottavasti niistä tulee maistuvia ja muutenkin onnistuneita. Ajatella, kuinka paljon ulkona olisi puhdasta ja terveellistä ruokaa ihan itsekseen kasvamassa, kun vain osaisi niitä hyödyntää.

Koivu olisi juuri näin juhannuksen alla sopiva vastojen tekemiseen. Katsoin Youtubesta vastansitomisohjeet ja koetin tehdä perästä. Opasvideolla papparainen sitoi vastan muutamassa minuutissa ja itse nyhjäsin risujen parissa puoli päivää. Pientä harjoitusta näkyy vielä vaativan, mutta ehkä seuraava onnistuisi jo paremmin.
Mummolassa täytyy tietysti myös aina vähän ommella. Ensimmäiset shortsit olivat niin pienet, että menivät serkkutytölle, mutta toiset ja kolmannet onnistuivat aivan nappiin! Tosi kiva, kun löytää toimivan kaavan ja voi vain toistaa samaa mallia kerta toisensa jälkeen. Muksu olikin jo kasvanut yli edelliskesän vaatteistaan.
 
Koirat ovat saaneet rymytä päivät pitkät vapaina. Ne ovat olleet aivan erityisen onnellisia, haisevia ja likaisia. Onpahan meillä tympeä palata takaisin kaupunkiin näin kivan maalaisloman jälkeen!


11 kommenttia:

 1. Ai, miten ihania kuvia! <3
  ~kk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset :) Nyt on jotenkin aivan erityisen ihanan kesäistä! Täytyy ottaa paljon kuvia talven varalle.

   Poista
 2. Koirille tuollainen paikka onkin ihan unelma.
  Ihanaa juhannusviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan, olisi aivan mahtava asua maalla niin, että koirat saisivat aina olla vapaana! Tuolla pohjoisessa ongelmana ovat porot, joiden perään Elmo kyllä lähtee, jos vain hoksaa. Onneksi nyt ei ole näkynyt poroja, mutta varmaan ne taas syksymmällä kömpii esiin koloistaan.

   Poista
 3. Ihana kesä ja kesäpuuhat! Minun varsinainen lomani on vasta elokuun puolella, mutta kyllähän sitä nauttii elostaan ja olostaan töidenkin ohessa, ja viikonloppuisin. Koskaan en ole vastaa itse tehnyt, enkä kyllä ole poiminut kuusenkerkkiä tai nokkosiakaan. Marjastanut olen ja sienestämään vasta opettelen. Anoppi on hyvä hyödyntämään luonnon antimia, mutta toistaiseksi olen seurannut lähinnä sivusta. Ehkäpä pikkuhiljaa voisi tartta näihinkin herkkuihin ja niiden hyödyntämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin haluaisin oppia sienestämään! En taida tunnistaa yhtään syötävää sientä. Ja jos ei ole kokemusta, on tosi vaikea vain lähteä johonkn marjastamaan tai sienestämään: ei niitä mustikoita ja puolukoitakaan ihan joka mättäältä löydy. Nämä on sellaisia juttuja, että pitäisi olla joku perinnehemmo kädestä pitäen opettamassa ja näyttämässä.

   Ai niin, kuusenkerkkäsiirappi meni ihan plörinäksi. Keittelin sitä liian kauan, enkä ottanut ollenkaan huomioon, että kuumana neste on paljon valuvampaa kuin sitten kun se kylmettyy. Saankohan tuota tököttiä purkin pohjalta ikinä pois.

   Poista
 4. Puuhastelua ihan töiksi asti, ennen sanottiin, joten en ihmettele, jos ette ehdi poikkeamaan, ite meinasin pyörähtää lauantaina, kun kävin haudoilla ja kummitätini Senjan luona Sinetässä. Terkkuja sinne kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olisittepa vain tulleet käymään! Meillä meni kyllä iso osa lomasta sairastaessa, kun saatiin toistamiseen kesäflunssa.

   Poista
  2. Toivottavasti olette nyt jo parantuneet ja juhannuksen vietto voi alkaa, riemullista Juhannusta :)

   Poista
 5. Tykkään blogistasi ja ymmärrän, että siinä ei ero- tai parisuhdeasioita käsitellä. Minua jäi kuitenkin hiukan asia vaivaamaan, vaikka se ei millään tavalla minulle kuulu! Tämä blogi muuttui ja olisi tuntunut rehelliseltä jollain tavalla asiaa puida täällä, ettei olisi tarvinnut arvailla? Nyt tuntui, että blogista katosi enemmän kuin vain mies? Anteeksi pyytäen, en mielipahaa haluten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   En suinkaan ota kommenttiasi pahalla, olen toki itsekin samoja juttuja miettinyt! Tosi yllättävää silti kuulla, mitä sitä itsestään tulee rivien välistä paljastaneeksi. Jos minulta kysyttäisiin, mitä olen netissä itsestäni kertonut, sanoisin että olen kertonut pullan leipomisesta, ompelemisesta, kirppislöydöistä ja sen sellaisista!

   Me tosiaan muutimme miehen kanssa erilleen tuossa maaliskuussa, kun muutimme pojan ja koirien kanssa tähän uuteen kotiin. Siinä oli tietysti paljon hyvää mutta on myös paljon ikävää, eikä se oikein ole sellainen asia, josta tekisi mieli blogissa kirjoittaa. Muutimme siis erilleen mutta emme ole eronneet.

   Totta kai tuollainen asia on jotain sellaista, mikä välittyy ulospäin kummallisesti. Juuri tuossa kuusenkerkkiä keräillessä mietin, että mitä enemmän oikeasti tapahtuu, sitä hiljaisempaa blogissa on. On aika tyhjää näpytellä blogin puolella kasvimaasta ja tyynyjen ompelemisesta, kun tosielämässä tapahtuu surkeita ja kurjia asioita.

   Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat. Blogi on tietyllä tapaa jäänyt unohduksiin, kun blogin kepeät asiat ja oikean elämän ankeus eivät nyt oikein kohtaa. Yritän kuitenkin täältä mutakasasta nousta normaalitasolle :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!