perjantai 9. kesäkuuta 2017

Kesäisempi siivouspäivä


Vihdoinkin lämpöä! Ihan yllättäen kaiken sen syksyisen ankeuden keskelle tuli hellekelit. Nyt tarkenee ulkonakin ilman takkia!

Meille on tulossa pitkän matkan vieraita viikonloppuna, ja sitä varten täytyi tietysti puunata paikat tip top -kuntoon. Nyt on pyykätty, tiskattu, mopattu ja pyyhitty pölyt viimeisen päälle. Nostin värikkäät Kastehelmet kuistille, jossa ne näyttävät erityisen hyviltä valkoista vasten. Olen kaivannut valkoisen pinnan tuomaa raikkautta, ja onneksi sitä löytyy edes kuisteilta.


Joistakin kulmista ja listojen alusista näkee, että kuisti on ennen ollut lattiaa ja ilmeisesti kattoakin myöten myrkynvihreä. Valkoinen on minusta oikein hyvä valinta :)

Olenhan muistanut jo leuhkia omenapuillamme? Niitä löytyy kaksi kappaletta, ja ne vaikuttavat olevan eri lajiketta. Veikkaisin, että piha tulee olemaan aika vehreä ja suojaisa, kunhan pensasaidat ja omenapuut puhkeavat kunnolla lehteen. Toisen puun alle kannoin kirpparilta keväällä löytyneet rottinkikalusteet. On jotenkin aivan erityisen hienoa ja juhlavaa, että ainoastaan meitä varten on olemassa puita, pensaita, multaa ja hengitystilaa.

 


Siivouspäivän jälkeen voikin sitten nostaa ketarat kattoon! Toivottavasti nämä lämpimät, kesäiset kelit kestävät pitkälle syksyyn saakka. 


2 kommenttia:

 1. Kyllä on lupa nostaa jalat ylös ton urakan jälkeen.
  Mä siivosin eilen vaunun, nyt pitäis täällä sisälläkin jotakin tehdä.
  On kaikenlaista moskaa tullut............mistähän se tulee ???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moskan määrä on muuten meillä lisääntynyt nyt ihan huimasti, kun on muutettu kerrostalon ylimmästä kerroksesta maan tasalle!

   Kukkapenkki on muuten meidän mummolaloman aikana alkanut rehottaa niin, että jotakin kai sille pitäisi tehdä. En kyllä ole varma, mitä sinne on tarkoitus jättää ja mitä pitäisi repiä pois.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!