sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Pieni herkku


Toukokuu puolessa ja koko päivän on tupruttanut lunta! Uskomatonta! Ei ole kyllä kovin äitienpäivämäinen tunnelma, mutta juhlapyhän kunniaksi leipaisin kahvipöytään omenapiirakkaa. 
Pöytä kaipasi tietysti erityistä juhlistusta, joten kaivoin pitsiliinalaatikosta kahvikuppien alle liinat. Vanha ja uusi sopivat aika kivasti yhteen.
Kylvöpuuhiin ei kyllä tätä menoa päästä aivan heti, mutta vielä riittää esikasvatetuissa taimissakin puuhaa. Tänään istutin huhtikuun lopulla kylvetyt timjamit pienempiin törppöihin (niitä tuli 56 mutta kastelussa sattui surkea onnettomuus ja kaksi pääsi kuolemaan). Basilikaahan taisi olla se reilu sata: en ole vielä kovin tarkkaan miettinyt, mihin saan istutukseni mahtumaan. Jospa salaatit ja yrtit pärjäisivät kukkalaatikoissa: ehkä pitäisi tosiaan viitsiä nakutella niille yksinkertaiset laatikot vanhoista laudoista. Pitkän takana tuntuu olevan siementen saaminen ruokapöytään.

Kouluvuosikin alkaa vedellä viimeisiään ja pian pitäisi olla kesämielellä. Jokunen hetki takaperin intouduin parista lämpimästä kevätpäivästä ja pesin jo talvivaatteet varastoon vietäväksi, mutta eivät ne koskaan ehtineet perille asti. Kyllä meitä nyt koetellaan!

Kaikesta huolimatta oikein mukavaa äitienpäivää!

2 kommenttia:

 1. Vähän myöhässä kommentoin, mutta kun oli vähän hässäkkää äitienpäivän takia. Mutta kaunis kattaus. Minulla mukit tota samaa väriä. Ihana idea toi pitsiliina idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä vastaan entistä myöhemmin! :)

   Pitsiliinat on kyllä ihania. Ehkä voisi taas talveksi ommella muutamat pitsiliinatyynyt, vaikka valkoiset.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!