lauantai 20. toukokuuta 2017

Oikukas kuisti


Kauan haaveiltu kuisti on aina silloin tällöin käyttökunnossa, kun aurinko lämmittää tilan tarpeeksi lämpimäksi. Sen sijaan, että joisimme siellä sievästi iltateetä niin kuin oli ajatus, tila on jotenkin ihmeen tavalla lipsunut jonnekin verstaan ja kaatopaikan välimaastoon. Miten tässä taas näin kävi? Sievät verhotkin olin ostanut.

Tällä kertaa kuistilla on keskeneräisenä laudasta nikkaroitu sängynpääty (sekä neljä tuolia sekä kasa vanerijuttuja). Aloitin päädyn maalaamisen ensin sisätiloissa, mutta voi ryökäle että osaakin liuotinohenteinen maali lemuta. Yksi pieni ikkunankuvatus ei todellakaan riittänyt ilmanvaihdoksi. Pohjamaalin kuivuttua kannoin haisunäädän kuistille haisemaan ja maalasin päälle pintamaalin.
Ullakolla olisi tosiaan yksi joutilas kylmä huone, jossa periaatteessa voisi myös remppailla. Mutta niin kuin jaksaisin kiikuttaa sinne kaikki työkalut, nikkaroimisasiat ja vielä itseni! Onhan toisaalta hyväkin, että näpertelyt tulee saatettua nopeammin valmiiksi, kun haluaa saada sotkut silmistä mahdollisimman äkkiä.


Täytyypä käydä närppimässä aamulla maalattua pintaa ja testata, josko sitä jo kestäisi siirtää. Mustaksi maalattu raakalauta näyttää muuten ihan käsittämättömän hyvältä! Voisin laittaa sitä joka paikkaan!


4 kommenttia:

 1. Meillä maalataan ikkunapokia sisällä. eka maali ei haissut, muttei peittänytkään alkuperäistä maalia.
  Jotenka haisunäätä maaliin piti siirtyä. Karsee haju, onneksi haihtui kumman äkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liuotinohenteiset haisee ihan järkyttäville. En muistanutkaan miten kauhea se löyhkä on. Kuivuneenakin maali haisee vielä monta päivää!

   Onneksi nyt alkaa olla sellaiset ilmat, että jos jotakin haisevaa täytyy maalata, voi viedä kuistille :)

   Poista
 2. Ai että. Täällä tarvittaisi myös simppeliä tsi-sängynpäätyä. Mitä maaleja käytit siis? Tarvitseeko liuotinohenteista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että tuohon päälle olisi vielä voinut lisätä sellaisen poikittaisen laudan noin niin kuin hyllytasoksi :) Tämä on ainakin tosi simppeli ja yksinkertainen sängynpääty, mutta pääsee kuitenkin touhuamaan!

   Mulla oli liuotinohenteiset Otex (valmiiksi sävytetty musta pohjamaali) ja Empire. Ihan siitä syystä liuotinohenteiset, että ne sattui löytymään kaapista valmiina. Maalit on kuitenkin tosi kalliita, eikä viitsi joka juttua varten ostaa uusia maaleja.

   Ei varmasti tarvi olla liuotinohenteiset: vesiohenteisella voi maalata molempien päälle, liuotinohenteisella vain liuotinohenteisen päälle. Jos saa valita, otan aina vesiohenteisen, kun se on mukavampi käyttää (ei haise, kuivuu nopeasti ja pensselit on helppo pestä).

   Mietin, että olisiko tuon pohjamaalin voinut jättää jopa välistä näin simppelissä maalailussa, mutta laitoin nyt kuitenkin, kun sitä sattui olemaan. Jossain huonommin peittävissä väreissä pohjamaalin puute varmaan näkyisi enemmän ja pitäisi maalata useampi kerros pintamaalilla. Musta nyt peittää mitä vain.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!