tiistai 16. toukokuuta 2017

Mustaksi meni!


Voihan suhu-suhu, että osaa olla spraymaali näppärä keksintö! Tuossa lopputalvesta löysin kirpparilta rottinkisen sohvaryhmän, jonka tuolit alkoivat olla vähän väsähtäneessä kunnossa. Sohvaa on varmaankin pidetty enemmän sisällä, kun sen pinta ei ollut ollenkaan niin kulunut.


Paljas rottinki on kaunis, mutta kaukana kauniista on sellainen hilseilevä, pilkullinen, auringossa harmaantunut pinta. Pesin kalusteet (monta viikkoa sitten, nämä asiat vievät aikansa) Mäntysuovalla, vedellä ja juuriharjalla. Annoin muhia kevätsateissa (no tämä ei ollut tavoitteellista), ja juuri ennen maalaamista harjasin kaiken irtoavan pois. Sateessa muhittaminen olikin oikeasti oikein näppärä konsti saada jo valmiiksi ränsyinen pinta mahdollisimman helposti irtoavaksi!


Sain näihin kahteen tuoliin törsättyä kuusi purkkia spraymaalia. Suhtaudun tuoleihin aika huolettomasti: ne saavat jäädä koko kesäksi säiden armoille, ja siellä sitten kestävät mitä kestävät! Meidän toisia, syksyllä uutena ostettuja mustia rottinkituoleja en raaskisi jättää sateeseen, mutta ne jäävätkin sitten pihalla paljon vähemmälle käytölle. Ei kai niitä viitsi joka päivä kantaa ees ja taas.
Elmo ja Manu olivat pihalla maalauskavereina. Elmon pihailme on sellainen ylväs ja älykäs, asioita monelta kantilta punnitsevan johtajan katse. Järkevämpi johtaja olisi tosin kaivamatta sammalta. Manu taas saa itsensä jotenkin niin törkeän sotkuun, että sille pitänee antaa porttikielto pihalle koko kesäksi. Miten tuo kikkara voi olla niin täynnä sammalta?

Taas on ollut aivan ihanan lämmin ja aurinkoinen päivä. Kohta varmaan uskaltaisi jo alkaa laittaa pihaa sellaiseen kuntoon, että siellä voisi oleskella ja ruokailla! Sellainen tiilistä kyhätty grilli olisi kyllä aika mahtava...


4 kommenttia:

 1. Musta maali sopii hyvin noihin tuoleihin! Huolettomat tuolit kuulostavat ihanilta, ei sitä millään jaksa aina roudata tuoleja edestakaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin jotain herkkuväriä, mutta päädyin kuitenkin jämäkkään mustaan, jota voi sitten yhdistellä värikkäiden tyynyjen kanssa.

   Maalasin nämä muuten heti ensimmäisenä aurinkoisena päivänä. Seuraavasta päivästä viikko eteenpäin satoi vettä, ja juuri maalatut tuolit olivat säiden armoille. Enkä siltikään jaksanut ruveta niitä kantamaan sisälle, ärsytti vain.

   Poista
 2. Ihan mahtavat nuo tuolit, niin kauniin mallisetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuolin malli muuten tulee jotenkin eri tavalla mustana esille! Näyttävät minusta paljon moderneimmilta, jotenkin jämäkämmiltä!

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!