perjantai 19. toukokuuta 2017

Lautakasa


Joskus talvemmalla pääsin hamstraamaan itselleni kaatopaikalle menossa olevia jätepuita, jotka suunnittelin polttopuiksi. Seassa oli jonkin verran ulkona kauniisti harmaantuneita lautoja, jotka päätin säästää sellaisinaan. Ajattelin, että olisin nikkaroinut laudoista kukkalaatikoita pihalle.


Kukkalaatikot saavat nyt odottaa, kun keksin muutamalle kalikalle parempaa käyttöä. Neljä oli jo valmiiksi sopivan mittaisia, viides ja kaksi tukipuuta piti sahata. Pikkuisen pahimpia tikkuja hiekkapaperilla reunoista ja kylppäriin kuuraukseen. Ai että kun on tympeää odotella jotakin niinkin hidastempoista kuin laudan kuivumista! Vaikka pitäisi jo päästä tekemään!
Tänne ne tulevat. Arvaatko mitä?
Lapsiparan valtakunta on apaattinen kuin saattohoitohuone. Kyllähän sinne vaaditaan rajumpaa ilmettä ja nuorekkuutta (sekä kattolampun kiinnitys). Laudanpätkät ovat kuin syntyneet sängynpäädyksi. Mustaa maalia löytyisi valmiina, ja musta oli lapsenkin toive. Musta on kyllä aika vaikea väri: se joko tuo tyylikästä ilmettä tai sitten vetää koko tilan tosi synkäksi.

Katsotaan, mitä saadaan aikaiseksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!