sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tuolimaniaa


Haha, minulta taitaa puuttua päästä sellainen palikka, joka säätelee tuolikylläisyyden määrää. Joku, joka kertoisi, että nyt on tarpeeksi tuoleja eikä enempää kannata hankkia.


Pinnatuolit on nyt hiottu. Ne odottelevat nitkuttelua ja uudelleenliimausta ennen kuin pääsee vahaamaan ja maalaamaan (rautakaupan myyjä muuten sanoi, ettei maalin päälle enää laiteta mitään uutta kerrosta – näin kai sitten). Pelastusarmeijan kirpparilta löytyi aivan mahdottoman ihanat Askon vanhat puutuolit naurettavaan 9 euron hintaan, joten pakkohan ne oli sitten ostaa. Onneksi ruokapöytä on niin valtava, että sen ympärille mahtuisi helposti vaikka kahdeksankin tuolia. Yritän pysyttäytyä nyt kuudessa, mutta en lupaa mitään.

Tuolit on joku toinen maalannut valkoisella maalilla, joka on lohkeillut vähän joka suunnasta. Maalin alta kuultaa alkuperäinen lakattu pinta. Vihaan tuollaista leväperäisesti tehtyä maalausjälkeä, mutta onhan se toisaalta tosi hyvä, että arvokas alkuperäinen pinta on jätetty koskematta – siis jos vain onnistuisi varovaisesti rapsuttelemaan päällä olevan maalin pois. Meille tuolit sopivat paremmin valkoisina, ja ajattelinkin kasvattaa ärsytyskynnystäni jättämällä ne ainakin toistaiseksi tuollaisiksi. Istuinten kankaat tietysti vaihdan, mutta siinä nyt ei varmasti kauaa nokka tuhise. En ole koskaan vaihtanut istuinten kankaita, mutta olen hyvin vakuuttunut siitä, ettei se voi olla kummoinenkaan suoritus. Nyt kun uhoan näin itsevarmana, tulee lopputuloksesta varmasti yksi myttyrä. Menee vielä koko tuoli rikki, ja joudun poistamaan tämän postauksen kaikessa hiljaisuudessa.


Saa nähdä, koska pinnatuolit pääsevät maalattaviksi! Nyt on kuitenkin sotkujutut saatu alta pois, ja pääsee vihdoin kuuraamaan pölyn ja romukasojen peittämän kuistin. En nyt ehtinyt nikkaroida ulos tulevia kukkalaatikoita ennen kuurausta, mutta ehtiihän ne joskus myöhemminkin. Vähän tulee nyt ylimääräistä raahaamista, kun joutuu kantamaan lautakasan ullakolle ja sieltä sitten taas kesäksi sisälle. Mutta kesäinen kuisti! Kaikki vaivannäkö sen eteen tulee varmasti tuottamaan hedelmää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava, kun jätit jälkesi!