sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Tuoleille uusi ilme vartissa


Olipa mukavaa kerrankin näperrellä niin, että saa nopeasti valmista! Juuri kirpparilta yhdeksällä eurolla löytyneet tuolit saivat vartissa uuden ilmeen, kun vaihdoin kuluneiden kangasverhoilujen tilalle uudet. Kukikas kangaskin on tietysti kirppislöytö, ja sillä oli hintaa huimat 90 senttiä.

Punaisen kankaan alta paljastui ilmeisesti alkuperäinen sametti.

Päällisen vaihtaminen oli juuri niin simppeliä kuin ajattelinkin. Tämä onnistuu ihan varmasti tumpeloimmaltakin aloittelijalta: ensin vain vanha kangas irti, silitys ja siitä kaava uudelle kankaalle. Kangas nidotaan levyn taakse: aloitin nitomisen aina keskikohdasta ja siirryin siitä kulmiin, että kankaan sai napakasti aseteltua.
 
Viikon päästä on jo vappu, joten nyt täytyy laittaa simat tekeille. Kokeilen ensimmäistä kertaa siman valmistamista, ja päädyin testaamaan maailman parhaaksi palkitua simaohjetta (linkin takaa löytyy resepti Oulu-lehden sivuilta).
 


 Tadaa, valmista vartissa! Kylläpä meillä nyt on herkkää ja romanttista!

6 kommenttia:

 1. Tuoleista tuli upeat. Mahtava tuo kangas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Minustakin tuolit on aivan ihanat ja niille riitti pelkkä uusi kangas :) Ehkä joskus maalaan ne uusiksi, kun pinta on niin ränsistynyt, mutta nyt jopa se ränsistymä näyttää minun silmiin nätiltä.

   Poista
 2. Onpa hyvä kangasvalinta noihin tuoleihin. Ja tosi nopea kankaanvaihto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kankaan vaihtamisessa ei kyllä nokka kauaa tuhissut! Tuo kangas on ihan tavallista ohutta puuvillaa, varmaan ollut verho aikaisemmmin. Ei se mikään ikuinen valinta ole, kun tulee varmasti kulumaan aikaa myöten. Mutta eipä ollut iso juttu vaihtaakaan!

   Poista
 3. Sinulla sitä on projektia kerrakseen. On pitkä kestosempaa ja sitten tällaista mikä on selvää vartissa. Tadaa. Hieno homma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välistä pitää olla sellaisia nopeita sujauksia, että jaksaa hinkuttaa niitä ikiaikoja kestäviä projekteja! Mulla vähän lopahti pinnatuolien hinkutteluinnostus ja nostin ne jo käyttöön. Tai ei niinkään lopahtanut, mutta ei oikein edistykään: en minä tiedä miten nuo jalkaosat saisi nitkuteltua irti! Enkä ole varma, tarviiko niitä sitten irrotellakaan jos eivät ole irrotakseen. Ei kuitenkaan viitsi vielä maalatakaan, jos runko ei ole tukeva.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!