torstai 6. huhtikuuta 2017

Elmon juhlapäivä


Meidän Elmo-pelmo juhlii tänään kuudetta syntymäpäiväänsä. Kuusi vuotta jo! Aika on hujahtanut ihan hirveää vauhtia, mutta toisaalta hädin tuskin muistan aikaa ennen Elmoa. En olisi ennen omaa koiraa arvannut, miten tärkeä jostakin karvakasasta voi tullakaan.
Elmo on luonteeltaan aika kovapäinen julli, mutta ihan viime kuukausien aikana se on rauhoittunut jotenkin kauhean tyytyväiseksi ja seesteiseksi. Koirat kävivät pallileikkauksessa viime syksynä; ehkä se on se tai sitten Elmo on muuten vain päättänyt alkaa käyttäytyä ikäänsä sopivalla tavalla.  Elmo on minulle ensimmäinen koira, ja Elmon kanssa on oppinut koirista yhtä sun toista.

Vasta nyt tuntuu, että Elmo on alkanut tietyllä tavalla hyväksyä sen, että se on laumajärjestyksessä minun alapuolellani. Erityisesti uhmaikäisenä meillä oli Elmon kanssa taisteluita, joiden voittajasta ei ottanut selvää. Viime aikoina Elmon kanssa on alkanut kasvaa tietynlainen jämäkkyys, ja Elmo kyllä arvostaa jämäkkää emäntää. Manu taas on tullut siinä valmiissa perävanassa, eikä sen kanssa ole enää joka asiasta tarvinnut vääntää kättä. Manu on aina ollut perustyytyväinen koira.
Hah, vielä ihan viimehetkiin saakka olin sitä mieltä, että Elmo täyttää seitsemän vuotta. Kaverin kanssa tuli puheeksi, että hänen koiransa on kyllä seitsemän ja Elmo on sitä koiraa vuoden nuorempi. Jossakin kai ne Elmonkin paperit ovat, mutta näppärimmin asia varmistuu guuglettamalla: sinä kesänä, kun Elmo oli pentu, vietettiin sukulaisen hautajaisia. Juuri sinä viikonloppuna oli Norjan iskut. Norjan iskut olivat vuonna 2011, joten Elmo on siis kuusi vuotta! Näin näppärästi saatiin yksi lisävuosi koiralle. 
 
 
Harmittaa tietysti Elmon puolesta, kun juuri eilen sille puhelin, että se on tänään viimeistä päivää kuusivuotias. Kyllä kai siinä polla menee pienellä koiralla sekaisin, kun seuraavana päivänä juhlistetaan kuusivuotissynttäreitä. Mutta tänään on Elmon päivä ja tänään paistetaan makkaraa!


8 kommenttia:

 1. Kuusi vuotta 6. päivänä! Onnea päivänsankarille!

  Eikö teillä ennen ollut kaksi mustaa koiraa, joita lukija ei koskaan erottanut kuvista toisistaan, kun mustia koiria on muutenkin niin hankala valokuvata. Ja nyt noissa kuvissa onkin charmantisti harmaantunut koiraherra!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se meidän haukkuturrikka alkaa tulla herrasmiehen ikään! Toivottavasti Elmo elää ainakin 20-vuotiaaksi. Ajatella, jos se olisi joku toinen rotu, se olisi jo elämän ehtoopuolella.

   Elmo näyttää tosiaan hirveän harmaalta ja on sillä tullut enemmän harmaata nuoruusaikoihin verrattuna, mutta osa siitä johtuu kyllä tuosta trimmaamattomasta reuhkasta! Siinä on sellaisia rotuja, joissa on valkoista karvaa, ja jos karva kasvaa pitkäksi, joukosta löytyy aina muutamia valkoisia haituvia (on löytynyt ihan nuoresta saakka). Kun turkin taas ajaa lyhyeksi, Elmo näyttää mustemmalta :) Viiksikarvoissahan sillä on ruskeaa, mikä on minusta erittäin tyylikäs valinta.

   Poista
 2. Onnea Elmo!!! Oikein paljon rapsutuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset onnitteluista :) Elmoa on muistettu rapsuttaa oikein erityisen paljon!

   Poista
 3. Paljon onnea Elmolle! Lemmikit ovat vaan niin parhaita :).
  T: H.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset Elmon puolesta! On ne lemmikit kyllä ihania :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!