tiistai 21. maaliskuuta 2017

Painavaa tekstiä


Olipas se kirpputorientäyteinen viikonloppu. Sunnuntaina piipahdettiin ensimmäistä kertaa ikinä huutokaupassa, kun satuttiin ajamaan sellaisen ohi kotimatkalla. Ikivanha rapputaulu sieltä tarttui mukaan mielestäni varsin edulliseen hintaan. Taulun takana olevista kiinnikkeistä löytyy Fiskarsin leimat. 


Nyt siinä on ihan hölmö teksti, mutta jotakin henkevää ja omaa persoonaa kuvaavaahan siihen kuuluisi kirjoittaa. Pelkkiä kirjaimia näkyy myytävän Granitissa, joten täytyy sieltä hakea niitä lisää.
Normaalisti poika vähät välittää äitinsä sisustushömpötyksistä, mutta uusi taulu ei jäänyt häneltäkään huomaamatta. Kirjaimia tuli mukana vähänlaisesti, mutta se ei juuri haitannut, kun runosuoni alkoi sykkiä.

Minä löysin porrastaulun huutokaupasta. Lapsi löysi kirjoittamisen riemun.

14 kommenttia:

 1. Ihan paras:) Pojalle kiitokset makeista nauruista!
  Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpä kerron tenavalle terveiset :) Pyysin eilen kirjoittamaan taululle jotakin järkevää, ja semmoinen kihinä ja räkätys kävi, ettei jäänyt epäselväksi minkälaista tekstiä on tulossa.

   Poista
 2. Tässä on jo ajatusta sisustusjulisteeksi :D Nyt putiikki pystyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Tekstilliset asiat ovat vaikeita, kun mietelauseet ovat herkästi niin typeriä. Kakkahuumorissa päästään suoraan asioiden ytimeen ja perustavanlaatuisten asioiden äärelle.

   Poista
 3. Hehee uusi teksti on paljon parempi kuin alkuperäinen:D

  VastaaPoista
 4. Haha :D tää kyllä piristi mun päivää, sai kunnon naurut. En ole niin vanha vielä, ettei kakka naurattais ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketäpä ei! Minusta tuntuu, että näissä tällaisissa rapputauluissa on jotakin sellaista, joka iskee suoraan kakkahuumorisuoneen. Kun on vain tietty määrä kirjaimia, alkaa väkisinkin pohtia, minkälaisia alatyylisiä sanoja saisi aikaiseksi.

   Poista
 5. Voihan kaka pyly ja paska :D. Saipas nauraa tuolle vikalle kuvalle :)
  Hirmu hyvä löytö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että siinä käy niin: jätin tekstin esille kun en itse keksi sen parempaakaan :P Porrastaulu on kyllä aika hieno minustakin!

   Poista
 6. Nuo taulut ovat hauskoja. Huutokaupoissa on tullut joskus kauan sitten käytyä. Tahtoo olla vaan niin, että aina tulee mukaan kaikenlaista ja sitten onkin sitä tavaraa liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin uskoa, että siinä käy juuri niin! Me käytiin nyt ensimmäistä kertaa ikinä huutokaupassa ja satuttiin paikalle kun koko tapahtuma oli päättymässä. Porrastaulu oli ainoa kiinnostava tavara siinä vaiheessa :)

   Poista
 7. Katsoin juuri tuota taulua netistä ja mietin jaksanko lähteä huutamaan. Kiva nähdä että se sai hyvän kodin. Muuten ne Granitin kirjaimet ovat hieman kookkaampia kuin alkuperäisen rapputaulun. Suutariliikkeessä ja rautakaupoissa myytiin ainakin ennen niitä alkuperäisen kokoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitat tuota viime sunnuntain huutokauppaa? Katsoin, että siellä oli uusi taulu myynnissä! Tämä minun taulu ostettiin pari viikkoa sitten.

   Kävin Granitissa ja huomasin myös, että ne kirjaimet on tosi isoja. Toisaalta se paketillinen maksaa 10 euroa, eli ei ehkä ole niin justiinsa :) Suutarilta kirjaimet varmaan pitää ostaa yksittäin tietyllä kappalehinnalla? Sitten pitää olla jo ihan varma, mitä meinaa kirjoittaa.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!