tiistai 7. maaliskuuta 2017

Kuurattu on


Kylpyhuone on nyt viimeistä piirtoa myöten kuurattu käyttökuntoon. Oi sitä lian ja sotkun määrää, joka irtoaa paikoista, jonne on vaikea päästä. Aivan mahtavaa.


Samalla tuli myös todettua, mihin sadan litran vesiboileri riittää: sata litraa tarkoittaa kahta suihkua, yksiä käsitiskejä, yhtä kaapin kuurausta ja puolikasta kylppärin perinpohjaista kuurausta. Voi toki olla, että koko vesisäiliö ei edes ollut täynnä lämmintä vettä: olen nimittäin ruvennut puljaamaan yösähkön kanssa (se on 1.1 senttiä halvempaa kuin päiväsähkö!), ja säiliö lämpenee ajastimella pelkästään yöaikaan. Jos minä löydän jostakin puljaamisen paikan niin sitten se on puljattava – olkoonkin, että lämmin vesi jonakin hetkenä poikkeuksellisesti loppuu kesken. Boilerin mielenliikkeitä ei pysty kuin arvailemaan: se on ruma muovinen pömpeli kylpyhuoneen kulmassa, jonka sisälle ei näe, ja jonka lämpötilaa ei uskoakseni pysty edes veikkaamaan. Tässä on muutama vaihtoehto: a) me joko tulemme aikaa myöten boilerin kanssa tutuiksi ja opin käyttämään sitä mahdollisimman tehokkaasti, b) emme tule tutuiksi ja käytämme sinnikkäästi kylmää vettä tai c) luovutan, otan ajastimen irti ja maksan joka kuukausi kuusi euroa ekstraa silkasta typeryydestä. Veikkaan a:ta tai b:tä. Kuudella eurolla saa jo vaikka mitä, vaikka kaksi kivaa tyynyä kirpparilta.

Tämmöistä tyynyä:
Kiinteät kaapit alkavat olla täytettyjä, mutta kaikki muu odottaa aina kalusteista lähtien. Uudet kirppislöydöt kutkuttelevat, enkä malttanut olla sommittelematta sänkynurkkaukselle tulevia asioita. Vähän kukkaa, pikkuisen lisää kukkaa, krumeluurit kultaiset kehykset ja vielä mustia kehyksiä lisäksi. Talossa on sen verta mummolahenkeä, että pieni kukikkuus on aina paikallaan!


4 kommenttia:

 1. Säästäminen on hyvä, kunhan lämmin vesi ei ole usein alle 60-asteista legionellan vuoksi.
  http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00580

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisi, ettei sadan litran säiliön kanssa ole tuollaista vaaraa. En osaa kyllä arvioida paljonko käytetään vettä, mutta kai nyt sadan litran säiliössä vesi pääsee melko tiuhaan vaihtumaan?

   Poista
 2. Puljaaminen on aina paikallaan :D Noissa lämminvesivaraajissa taisi olla joku sääntö, ettei saa lämpötila ainakaan liian alhaiseksi (+60 astetta ehkä?)mennä, ettei ala bakteerit asustamaan, mutta ei kai siinä sitä vaaraa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä usko, että noin pienessä säiliössä on vaaraa, kun kyllähän se vesi pääsee siellä vaihtumaan.

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!