lauantai 18. maaliskuuta 2017

Kirppistuuria ilmassa


Huh, mikä kirppistuuri! Kipaisin lauantaipäivän ratoksi parilla kirpparilla ja mukaan tarttui kokonaista puoli valtakuntaa. Nyt laitetaan koko koti koriaksi kirppisjutuilla!


Juuri kun olin miettinyt, että sisääntulokuistille sopisi istuimeksi pieni rottinkisohva, kirpparilla tuli vastaan kokonainen rottinkiryhmä. 35 euroa koko setistä! Kesällä rottinkiryhmän voisi nostaa pihamaalle oleskelutilaksi. Pinta on rapistunut, mutta ei se haittaa: rottingin voinee suihkia uuteen uskoon suhumaalilla. Uusi väritys on vielä mietinnässä: pitäisikö luottaa jämäkkään mustaan, lempeään valkoiseen vaiko valita joku räväkkä herkkuväri? Rottingin väri itsessään on tosi kaunis, mutta nämä kyllä ovat niin elähtäneet että kaipaavat pientä virkistystä.
Samalta kirpparilta löytyi myös pari viiden euron juttua: punaoranssi villamatto ja sinapinkeltainen päiväpeitto. Peitto saa pyörähtää pesukoneen kautta, mutta mattokin kaipaa pesua. Siinä on ihan tahroja, mutta tepsisiköhän niihinkin pelkkä lumipesu? Olen tosi haka pilaamaan asioita pesemällä, ja maton kohtalo vähän huolettaa! Olisikohan pesula kauhean tyyris vaihtoehto?
Matto ja peitto tulevat muksun huoneeseen.
Pääsiäisenä voisi vähän heittäytyä hurjemmaksi ja laittaa pöydälle tipukuosisen retroliinan (2.90 e). Tykkään kovasti näistä naiiveista retrokuoseista. Isoina pintoina ja joka paikkaan tuotuina ne saattavat muuttua vähän ahdistaviksi, mutta yksi pieni liina pääsiäisen aikana lienee ihan maltillinen annostus retroa.

Kalusteryhmä odottelee vielä kirpparilla noutoaan, ja sitten sitä pääsisi jo tuunailemaan. Aurinkoinen kuisti toimii meillä tällä hetkellä joutavan romppeen varastona ja sisääntulokuistin tilakin on hyvin surullinen. Ehkä uuden rottinkiryhmän myötä innostuisin laittamaan jopa eteisen kuntoon!


16 kommenttia:

 1. No nyt on ollu löytöjä! Aivan kadehituttaa, itsekki koittanu vähä katella tuommosta rotinkiryhmää, omalle kohalle ei nyt vain oo osunu semmosta. Onnea - hienot löydöt kaikkinensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä! Oikeasti haeskelin jättikokoisia kultaisia kehyksiä yhtä juttua varten, mutta ei oikein löytynyt juuri sellaisia kuin olin ajatellut. Löytyi monta muuta mukavaa juttua :)

   Rottinkiryhmästä olisin ottanut pelkän sohvan, jos ne olisivat olleet erikseen myynnissä, mutta nyt alkoi jo innostaa ajatus kalusteiden laittamisesta pihalle kesällä. Meillä on pihalla omenapuita, ja kalusteet voisi laittaa sinne!

   Poista
 2. Jos kalusteet on suorassa auringonpaisteessa niin mustat osat kuumenee helposti epämukaviksi. Valkoinen on kivan raikas varsinkin kun pehmusteilla lisää väriä ja omaa tyyliä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ajatellut tuota! Ehkä ennemminkin sitä, että haalistuuko värit auringossa. Mutta toisaalta spraymaali on halpaa ja luulisi, että suihkuttelusta on jokseenkin vähän vaivaa.

   Ostin nyt kolme maalipurkkia, mikä ei varmasti riitä kalusteryhmälle. Eli vähän niin kuin sillä tapaa, ettei voi olla iiiihan varma jos vaikka mieli värin suhteen muuttuisikin.

   Jospa noihin tekisi sellaiset napilliset istuintyynyt ja laittaisi selkänojiksi ihan tavallisia tyynyjä? Ei viitsisi raijailla tyynyjä edestakaisin sisälle ja ulos: ei kai sellaista tavaraa tavata pihoilta varastaa?

   Poista
 3. Mä suihkisin mustaksi nuo kalusteet ja sitten jotkut värikkäät istuintyynyt kaveriksi.
  Ihanat löydöt ja edukkaat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustaa mietin myös minä :) Rottingin värisinä olisivat myös kivat, mutta näissä on sellaista haalistumaa ja kulumaa, että ajattelin maalia siksi.

   Poista
 4. Mistäs kirpparilta noin kauniita löytöjä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tipuliina löytyi Pelastusarmeijan Linnanmaan myymälästä (siellä on tosi paljon ihania retrokankaita, verhoja ja muuta), kaikki loput Alppilan Aarreaitasta :)

   Poista
 5. Hienoja löytöjä! Minä suihkisin nuo rottinkikalusteet jollain raikkaalla värillä, vaikkapa turkoosilla tai korallinpunaisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku vadelmanpunainen voisi olla aika ihana :) Mutta toisaalta joku maltillisempi väri sopisi hyvin, jos meinaa laittaa värikkäitä tyynyjä.

   Poista
 6. Miksi et maalaisi kalustoa harmaaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku oikein tummanharmaa voisi olla kyllä ihana! Lakkaaminen ei varmaan enää onnistu, kun näissä on jo harmaantumaa.

   Poista
 7. Mahtava rottinkiryhmän löysit. Liinat ym. ovat pirtsakan värisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun vielä se kesä saapuisi! Tajusin juuri, ettei kalusteita tietenkään voi nyt ruveta maalailemaan. Pitää odotella, että pakkaset lauhtuvat.

   Poista
 8. Meille kotiutui parvekkeelle ihan samanlaiset tuolit ja sohva pari vuotta sitten ja olen tykännyt niistä tosi paljon. Edullisen ja tosi kivan löydön olet onnistunut tekemään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo sohva on erityisesti ihana, se on juuri sopivan pieni kuistille :) Eivät näytä vielä oikein miltään noin nuhjuisina ja ilman tyynyjä, mutta maalilla tästä selvitään :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!