maanantai 27. maaliskuuta 2017

Kirppikseltä kympillä: retro matto ja retro peitto


Reipas lumipesu pakkassäällä ja rapia viikko pakastimessa, niin kirpparilta löytynyt retromatto pääsi muksun huoneen lattialle. On se hieno!


Saatiin haettua uusi sänky vasta sunnuntaina, ja nyt pojan huone alkaa vihdoin muotoutua omanlaisekseen. Kovin aneeminen tapaus se oli vielä hetki sitten ilman peittoa ja mattoa. Molemmat maksoivat kirpparilla viisi euroa kappaleelta.Maton tahra (tuossa etuvasemmalla) on käynyt läpi sappisaippuapesun ja fairyvaahtohieronnan, mutta se vain ei ota lähteäkseen. Luulen, että käytän maton vielä pesulan kautta.

 
Uuden sängyn jalkojen kiinnityksen kanssa on vielä pientä hiomisen varaa: ostin sängyn eri paikasta kuin jalat, ja niitä jalkojahan ei sitten niin vain kiinnitelläkään. Pakko varmaan alentua ostamaan ne sänkyyn kuuluvat umpirumat kalikat, että saan mukana ne tietynlaiset kulmaraudat. Kokeilin lyöntimuttereita, mutta ilmeisesti ne on tarkoitettu vain muutaman sentin jaloille, ei tuollaisille 20-senttisille hongankolistajille. Juuri nyt sänky heijaa ja keijaa niin että herkemmälle iskee merisairaus. 


Onneksi juuri tämänkaltainen rämppäys vain sopii teemaan, eikä yhtä pientä ongelmaa meinaa juuri edes huomata kaikkien miljoonien remppaavien asioiden keskellä!


2 kommenttia:

 1. Eiks tommosen maton voi pestä ihan pesukoneessa (oletan koon olevan max. 120x200)? Itse ainakin pesen tuollaiset ohuet villamatot ja ryijymatot pesukoneess. Ensin tomutetaan nöyhtää ja pölyä pois.Tahrakohtiin hieron molemminpuolin pesuainejavesi seosta (en anna vaikuttaa kuin valkoisissa matoissa, voi viedä värin). Jos aitoo villaa pesen 40 asteen hienopesun. Muut (silkkiä ei ole ikinä ollut) mut muut keittopesen 95 asteessa.
  Oon aatellut etten menetä mitään edullisessa kirppismatossa. Tuon ostamasi maton oisin pyöräyttänyt koneessa 60 asteen peruspesun, tai vastaavan turoosinmaton pesin niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos oikein muistan, matto on 125 x 140. Ehkä, ehkä se mahtuisi koneeseen, mutta en kyllä uskalla kokeilla. Siitähän tulee märkänä tosi raskas ja pelkään uudenkarhean pesukoneen puolesta.

   Ihan just pesin vahingossa villapaidan hienopesuohjelmalla kun piti pestä villaohjelmalla, ja sehän kitsahti ihan pilalle. En ole koskaan kuullutkaan, että villaa voisi pestä 60 asteessa! Toisaalta uutta tietoa oli, että lämpötilanvaihtelu on se, mistä villa ei tykkää (eli voi pestä lämpimämmälläkin mutta jos lämpötila vaihtelee, villa huopuu).

   Katselin, että pesula maksaisi joku oliko 35 euroa tuon kokoiselle matolle. Eli ei kovin paha, jos ajattelee säästävänsä sillä pesukonetta :)

   Poista

Mukava, kun jätit jälkesi!